"Вагнерівці" можуть зайти у Польщу, щоби протестувати НАТО

НОВИНИ 31.07.2023 Коментарі 0

Віцемаршалок Сенату Польщі Міхал Камінський заявив, що країна серйозно сприймає загрозу, пов’язану з присутністю найманців ПВК "Вагнер" поблизу польського кордону у Білорусі.

Про це Міхал Камінський сказав в ефірі телемарафону "Єдині новини", - пише Суспільне.

"Ми дуже серйозно сприймаємо цю загрозу, пов’язану з присутністю ПВК "Вагнер" поблизу польського кордону у Білорусі. Ми відреагували вже збільшенням кількості наших військових на східному та північно-східному кордоні. Це у тому ж таки Сувальському коридорі. Це такий делікатний момент в географії НАТО – Сувальський коридор", - сказав віцемаршалок.

За словами Камінського, влада Польщі не виключає того, що "вагнерівці" можуть спробувати зайти у Польщу з "метою тестування НАТО".

"Ніхто в Польщі не виключає, щоб з метою, так би мовити, тестування НАТО, тестувати солідарність Альянсу з Польщею, зі східною Європою, вони можуть спробувати зайти в Польщу. Швидше за все це буде начебто терористична операція ПВК "Вагнер", ніж повномасштабне вторгнення, як у випадку з Україною", - каже Камінський.

Але водночас віцемаршалок впевнений, що На це Росія не піде, бо це було би вже очевидною війною з НАТО.

"А будь-які провокації, які будуть скоювати "вагенрівці" - можливі. Але хочу нагадати, у нас в Польщі вже перебувають американські солдати та офіцери. Президент Білорусі Лукашенко натякнув про Жешув (місто у Польщі – ред), що вони начебто хотіли туди зайти. Нехай заходять. Вони там зустрінуть не тільки польську, але й американську оборону. Одне питання, хто платитиме за їхні домовини, в яких ми відправлятимемо їх назад в Росію?", - вважає Міхал Камінський.

Сувальський коридор – ділянка суходолу вздовж кордону між Литвою та Польщею завдовжки близько сотні кілометрів, що відділяє Калінінградську область Росії від Білорусі. У Північноатлантичному альянсі вважають, що цей регіон, вразливий для нападу російських військових, є однією із потенційно найбільш гарячих точок у Європі.

29 липня прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час візиту на військове підприємство у місті Глівіце заявив, що близько сотні найманців із приватної військової компанії "Вагнер" вирушила в напрямку кордону з Польщею на межі з Литвою, де пролягає так званий Сувальський коридор.

Нагадаємо, що після невдалого походу на Москву 24 червня ПВК «Вагнер» було надано можливість переїхати до Білорусі. Там же перебуває і ватажок воєнного заколоту євгеній прігожин.

Фото – головна база «вагнера» в Білорусі, Осиповичі / Інститут вивчення війни  

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: