Режим лукашенка тренується блокувати Інтернет за методикою Китаю

НОВИНИ 11.11.2022 Коментарі 0

Оперативно-аналітичний центр (ОАЦ) при самопроголошеному президенті Білорусі проводить навчання з обмеження і блокування інтернет-трафіку на всій території країни. Вибірково вимикають трафік на окремі канали інформації по дротовому інтернету лише у нічний час. Набивають руку на блокуванні деяких соціальних мереж, сервісів, груп порталів новин.

Тренування проходять за методикою КНР, повідомляє ТГ-канал «Беларуская выведка». За його інформацією, обладнання для такої «фільтрації» режим лукашенка отримав з Китаю. Там же проходили навчання працівники білоруського КДБ/ОАЦ.

«Те саме відбувається і по лінії мобільного інтернету. Особлива увага приділяється ідентифікації та подальшому блокуванню безкоштовних VPN сервісів. Робота з «вилову і блокування» популярних VPN йде в особливому режимі, повністю закрита для інших співробітників і фактично є державною таємницею», - йдеться у тексті.

У потрібний (критичний для режиму) момент спецслужби заблокують переважну більшість безкоштовних і популярних VPN. «Беларуская выведка» радить користуватися платними VPN, які краще захищені від втручання у свою роботу з боку тоталітарних держав.

Режим лукашенка планово та поступово перекриває інформаційний кисень для білорусів.

Як повідомляв білоруський ресурс «Зеркало», у третій декаді вересня ОАЦ зобов'язав провайдерів обмежувати доступ до заборонених інтернет-ресурсів протягом чотирьох годин. Якщо до цього надавачів інтернет-послуг зобов’язували перевіряти список обмеженого доступу не рідше одного разу на добу, то з 23 вересня їх зобов'язали робити це що три години протягом дня. Постанова набула чинності через місяць після її офіційного опублікування.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: