Арабський світ і Україна: Зеленський прийняв міністра ОАЕ

НОВИНИ 11.06.2023 Коментарі 0

Президент України Володимир Зеленський прийняв міністра з питань зміни клімату й навколишнього середовища Об’єднаних Арабських Еміратів, голову Офісу з міжнародних справ при президентові ОАЕ Маріам Альмхейрі.

Про це повідомив Офіс Президента.

Вітаючи представника уряду ОАЕ в Києві, глава Української держави відзначив важливість візиту еміратського посадовця й подякував Об’єднаним Арабським Еміратам за підтримку українського народу й надану гуманітарну допомогу. 

«Цінуємо цей візит і розглядаємо його як свідчення підтримки України такою впливовою державою, як ОАЕ. Щиро вдячні за отриману від Еміратів допомогу й розраховуємо, що ваша держава продовжить цю благородну місію», - сказав Володимир Зеленський. 

Президент привернув увагу міністра до наслідків скоєних Росією екологічних злочинів під час повномасштабного вторгнення в Україну й наголосив на необхідності засудження агресора за злочин екоциду й на відшкодуванні заподіяних збитків.

Окрему увагу було приділено питанням реалізації української формули миру та Плану відбудови України. Глава держави особливо наголосив на можливостях для еміратських інвестиційних фондів і ділових кіл брати участь в імплементації цих програм.

Нагадаємо, що 19 травня, Президент України Володимир Зеленський мав робочий візит до Королівства Саудівська Аравія. Він його розпочав із зустрічі зі Спадкоємним принцом, Прем’єр-міністром Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом аль Саудом.

Також Володимир Зеленський виступив на саміті Ліги арабських держав у Джидді 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: