Новий міністр оборони Німеччини: добре це чи погано?

ПЕРЕКЛАДИ 18.01.2023 Коментарі 0

У понеділок на загал нелюбима пані міністр оборони Німеччини Крістіна Ламбрехт подала у відставку, яку прийняли. Христину дуже не любили як опозиція в парламенті, так і партнери правлячої коаліції – «зелені» та «жовті» (ліберали). Зате її явно любив канцлер Німеччини, соціаліст Олаф Шольц – за вміння протирати штани і примудрятися гальмувати практично будь-яку корисну для українців ініціативу.

Після відходу Меркель соціалісти, які виграли вибори, не зробили нічого для відновлення військового потенціалу німецької армії, недоукомплектованість якої давно перетворилася на притчу во язицех. Грошей на військових у величезному федеральному бюджеті Німеччини просто не було. Більше того, на ситуацію в Україні німецький уряд також постійно реагував широко розплющеними від здивування очима, а інформаційним полем країни досі безперешкодно гарцюють очевидні бійці путінізму, такі як бригадний генерал «Україна не має шансів!» Вад (до речі, радник Меркель під час її перебування канцлером!), політолог «Треба домовлятися з Росією!» Варвік і багато-багато інших.

Деякі епічні подвиги Крістіни Ламбрехт, що пішла з поста:

1. Дискусія «А чи дати Україні «Гепарди»?», що тривала весною, через три місяці закінчилася рішенням: дати. За цей час можна було би повністю навчити українців використовувати цю техніку і знайти під неї боєприпаси. За фактом, навчання провели на три місяці пізніше, боєприпаси шукали по всій земній кулі.

2. Дискусія на тему «Чи дати «Леопарди» Україні?», що тривала протягом року, закінчилася нещодавно загальним консенсусом: дати. І ось з'ясувалося, що старі моделі «Леопардів», що є на зберіганні в Німеччині, у такому стані, що лагодити їх рік. Нових зробити швидко не вийде, а дати згоду іншим країнам на те, щоби передати «Леопарди» Україні (вже згодні Польща та Іспанія), мабуть, досі щось заважає.

3. Найближчим часом німці збираються позбутися 93 багатоцільових бойових літаків «Торнадо», замінивши їх на F-35. Торнадо вже не нові машини, але у плані ефективності дуже хороші. Про те, що їх можна було би віддати Україні, поки що ніхто не каже.

На новий рік Крістіна вирішила записати звернення під шум петард, у якому розповіла, що війна дозволила їй познайомитись із багатьма цікавими людьми.

То була завіса.

Тепер Олаф Шольц має проблему. «зелені» та ліберали мають чудових кандидатів на посаду міністра оборони, але обидва дуже хочуть допомогти Україні.

Тому Шольц довго думав, а коли перестав думати, виявилося, що новим міністром оборони буде Борис (!!!) Пісторіус. Звичайно ж, із СДПН, але що ще веселіше, нова надія та опора національної безпеки Німеччини донедавна був бойфрендом (кого б ви думали?) 4-ої дружини Ґерхарда Шредера Доріс Шредер-Копф, яка супроводжувала Ґерда в більшості його поїздок по Росії та усиновила 2 дітей у Росії.

Сам Пісторіус у 2018 році, незважаючи на свою посаду міністра внутрішніх справ федеральної землі Нижня Саксонія, що передбачає жорстку позицію, вимагав перевірити правочинності санкцій проти Росії. І вишенька на торті: Пісторіус був членом групи німецько-російської дружби Бундесрату Німеччини. Ще в цій групі були прем'єр-міністр землі Мекленбург-Передня Померанія Мануела Швезіґ та прем'єр-міністр Саксонії Міхаель Кречмер – головні лобісти «Північного Потоку-2», які прямо зараз пропонують шукати консенсус із Росією.

Передбачаємо спробу змінити обличчя, не змінюючи політику, та посадити у важливе крісло керованого чиновника. Але тут є одна проблема: найближчими днями розпочнеться чергове засідання «Групи Рамштайн», де розглядатимуть підтримку для України на порозі майбутнього наступу Росії. І якщо Пісторіус намагатиметься зображати зі себе тумбочку, йому це не пробачать. Крісло захитається знову, і добре, якщо це буде лише крісло міністра.

Телеграм-канал «Беларусский стратегический»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: