Нова ядерна погроза із кремля: у Китаї проти

АНАЛІТИКА 27.09.2022 Коментарі 0

Колишній номінально президент росії, а сьогодні потішний балакун у кріслі заступника голови ради безпеки рф дмітрій мєдвєдєв пояснив, за яких умов кремль віддасть наказ застосувати ядерну зброю.

«Доводиться нагадати ще раз – для тих туговухих, хто чує тільки себе. Росія має право застосувати ядерну зброю, якщо це буде необхідно. У заздалегідь визначених випадках. У суворій відповідності до основ державної політики в галузі ядерного стримування», - пише чиновник.

Причини натискання на «червону» кнопку визначає такі:

  • якщо на росію чи її союзників нападуть із використанням ядерного зброї;
  • якщо під час агресії з використанням звичайної зброї виникне загроза існуванню російської федерації.

Дімон переконаний, що росія має право застосувати ядерну зброю, а НАТО «проковтне» застосування москвою «будь-якої зброї в поточному конфлікті».

«Безпека США, Британії, Бельгії для НАТО важливіша за долю України, вони проковтнуть використання РФ будь-якої зброї в поточному конфлікті», - пише любитель спиртного, долею якого переймається путін.

Висловлювання мєдвєдєва – не що інше, як продовження путінської риторики шантажу. Тиск російської пропаганди, звісно, негативно позначається на психологічному стані пересічних людей. Вони вкотре продовжують із тривогою вгадувати: настане Армагеддон чи ні.

Зі серйозністю до цього ставляться і на Заході. Особливо в США. Саме ця країна є найтехнологічнішою і найдосвідченішою у світі з ядерних питань. Вашинґтон має досвід не лише застосування атомних бомб по японських містах у 1945 році, але й досвід вирішення ядерних загроз. 1962 року світ уже стояв на порозі атомної війни, коли СРСР перекинув на «Острів Свободи» (Кубу) ядерні ракети. Тоді президентові США Кеннеді та генсеку СРСР Хрущову вдалося домовитися буквально за якісь години до початку атаки під час так званої Карибської кризи, яку у штатах називають Кубинською ракетно кризою.

Росія є не просто спадкоємицею СРСР, але і послідовницею поведінки, притаманної царській і совєцькій імперіям. Путін 21 вересня заявив, що розцінює висловлювання декого на Заході про можливість і допустимість застосування проти росії зброї масового ураження як ядерний шантаж.

«Тим, ​​хто дозволяє собі такі заяви щодо Росії, хочу нагадати, що наша країна також має у своєму розпорядженні різні засоби ураження, а за окремими компонентами – і більш сучасні, ніж у країн НАТО. За загрози територіальної цілісності нашої країни, для захисту росії і нашого народу ми, безумовно, використовуємо всі засоби, що є в нашому розпорядженні. Це не блеф... А ті, хто намагається шантажувати нас ядерною зброєю, повинні знати, що «роза вітрів» може розвернутися і в їхній бік», - сказав путін.

За два дні до цього була атака на Південноукраїнську атомну електростанцію (додайте до цього захоплену Запорізьку АЕС та Чорнобильську (до 31 березня)).  

У США відреагували відповідно: радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван і держсекретар Ентоні Блінкен пояснили кремлю, що наслідки будуть жахливими, а штати не припинять підтримувати Україну. А президент США Джозеф Байден днями заявив, що не радив би путіну таким займатися.

Російська пропаганда тему застосування ядерної зброї тримає у фокусі уваги і грає на обидва фронти: для внутрішнього, щоби показати «велич і міць» росії (яких, як з’ясувалося, і не було), та зовнішний, щоби змусити Захід хоч якось звертати на себе увагу.

Відповідні тези кремль намагається просунути у медіа західних країн. Але не тільки. Російський пропагандистський ресурс «иносми» опублікував статтю з китайської щоденної газети «Хуаньцю шибао» про сьогоднішню «ядерну напругу», за яку відповідальність лежить на США.

Автор нагадав, що під час 10-ої конференції з розгляду дії «Договору про нерозповсюдження ядерної зброї» генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш попередив, що «ризик ядерного конфлікту є на безпрецедентно високому рівні, який не бачили з часів холодної війни».

Також китайське видання поділилося нещодавно опублікованим дослідженням, згідно з яким повномасштабний ядерний конфлікт між США та Росією може призвести до загибелі понад п'яти мільярдів людей у ​​всьому світі.

А далі у статті є абзац, що можна розцінювати як посил кремля до Вашинґтона – сідати за стіл перемовин (як відомо, останніми днями путіністи то і роблять, що скаржаться на Київ, який не хоче домовлятися).

«Тому дуже важливо, щоби зацікавлені сторони якнайшвидше приступили до зниження градусу напруження ситуації та створили умови для просування мирних переговорів», - йдеться у статті.

Далі зміст статті зводиться до закликів США знизити поріг напруженості, «зупинити розробку і розгортання глобальних систем ПРО, не прагнути розміщення за кордоном ракет наземного базування, якнайшвидше вивезти атомну зброю, що розташована за кордоном, не копіювати домовленості НАТО про «спільні ядерні місії» в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні».

Щоправда, наприкінці свого матеріалу автор зазначає, що США і росія мають найбільші ядерні арсенали, тому «повинні відповідально підходити до своєї історичної та особливої ​​місії з роззброєння».

Відтак «вони зобов'язані скоротити свої арсенали перевіреним, незворотним та юридично коректним чином, щоби створити умови для здійснення всеосяжного та повного ядерного роззброєння».

Насамкінець видання нагадує, що Китай є єдиною країною серед великих ядерних держав, яка публічно зобов'язалася не застосовувати першою ядерну зброю. А також не використовувати її проти без'ядерних регіонів і не загрожувати їм. Тому закликає інші країни наслідувати саме таку політику.

Якою вона буде – спрогнозувати складно. На жаль, шахівницею зараз є територія сучасної України, а в грі поки що використовують фігури тактичного характеру…

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: