Третім будеш? путін злякався пияцтва у вищих ешелонах

АНАЛІТИКА 16.09.2022 Коментарі 0

Стан «деяких людей із його ближнього кола» надзвичайно турбує кремлівського карлика. Якось визирнувши зі свого бункера, путлєр, мабуть, побачив, як навколишні топлять свою безвихідь у чарці. І дуже цим перейнявся.

До цього часу ліліпутін так часто ніколи не згадував про проблеми із алкозалежністю на росії. Як пише «Медуза», один із його рідкісних коментарів на цю тему був озвучений ще на прес-конференції 2016 р.

Тоді путлєра спитали про боротьбу із незаконним обігом технічного спирту – після того, як в Іркутську 77 мешканців смертельно отруїлися «настоянкою глоду» (знаменитий росіянський бояришнік). 

Тоді миршавий заявив, що «алкоголізація» справді є проблемою для рашки. І зі своїм фірмовим апломбом додав, що, наприклад, у країнах Північної Європи «п’ють точно не менше» (насправді ніт). 

Натомість останнім часом про боротьбу з алкогольною залежністю від кремлівського карлика почули під час зустрічей губернатори Володимирської та Кіровської областей (і дуже здивувались). Цікаво, що обидва регіони не є в лідерах за рівнем алкозалежності серед населення (тут «чемпіони» Далекий Схід, північні регіони та Пензенська область). 

Близькі до кремля джерела пояснювали, що про «алкоголізацію» путлєр заговорив через те, що на тлі війни в Україні російські чиновники стали набагато частіше та більше пити. А особливо його турбує стан деяких людей із ближнього кола. 

Люди з лютого так знімають стрес. Міністри, їхні заступники, навіть деякі віце-прем’єри, працівники адміністрації та радбезу, керівники держкорпорацій, губернатори, - перелічують джерела «Медузи».

Основною причиною цих зазирань до склянки є збитки внаслідок вторгнення та санкцій. А ще традиційна російська «безнадьога», підкріплена щоразу більше зачиненими кордонами. 

Присіли в лютому на склянку. Дехто втягнувся, - резюмує одне із джерел. 

До того ж, на це ніяк особливо не впливають успіхи чи провали рф на фронті. У чиновників і топ-менеджерів «своя війна і свої проблеми».

Однією з таких постатей є той, що нам не дімон медведєв. Заступник голови радбезу рф, кажуть, почав потроху закладати ще відколи передав посаду путлєру. Але останнім часом його «слабкість» помітно прогресує. І це виливається в публічний простір у вигляді дивакуватих або просто хамських постів у соцмережах. 

«Посередня термоядерна русофобка», - це він про британську прем’єрку Ліз Трасс. «Патлатий Бориска» - про Джонсонюка. «Чоловік з похмурим обличчям із прізвищем Боррель». «Головний український клоун», «київська камарілья» - схоже, у певному стані дімон слів не добирає. 

Апофеозом став трафунок у серпні, коли заливши очі, цей філософ-постмодерніст закинув у соцмережі декілька імперських «хотілок». Зокрема, що після «розгрому банд націоналістів» та «звільнення» Києва на Русі знову буде єдність. Що таких країн, як Грузія та Казахстан узагалі не існувало, і що Москва потім збере новий похід «для відновлення кордонів нашої Батьківщини, які ніде не закінчуються».

Тоді ці «одкровення» через декілька годин підтерли зі соцмереж і заявили про «злам акаунту». Але усі тоді все зрозуміли.

Ще одна публічна особа, яка, кажуть, частенько зловживає алкогольними напоями – це речниця відомства сумної коняки лаврова, марія захарова (за якою закріпилося прізвисько «прес-алкаше»). І хоча вона пробувала офіційно спростовувати цю свою «славу», деякі її висловлювання, поведінка та пости у соцмережах свідчать про зворотне. 

Як кажуть джерела «Медузи», дружба зі зеленим змієм вищих росіянських керівників і топ-чиновників почала турбувати кремлівського карлика, оскільки почала страждати дисципліна: «Хтось пропадає перед важливим заходом, хтось невиразно і плутано доповідає. Це вже бачить широка публіка».

Обізнані зі ситуацією вважають, що путлєр наразі не збирається звільняти тих, хто «проштрафився»: мовляв, поки будуть лише натяки та м’які вимоги. Але ситуація може змінитися, бо прецеденти вже бути – декілька років тому один із губернаторів утратив посаду саме через алкозалежність. 

Тим часом бункерний дід пропонує розгорнути пропаганду здорового способу життя, а також розвивати інфраструктуру для занять спортом, приділити увагу об’єктам культури. «Не можна нічого забороняти, займатись надмірним зростанням цін, акцизів». 

До слова, сам ліліпутін зараз майже не п’є (на відміну від студентських років) – можливо, тому і так болісно реагує на пиятику інших. 2020 року він навіть зазначив: «Намагаюся пиво не пити останнім часом – черево росте». А може хай би воно краще пило?..

P.S. Принцип «що у тверезого на умі, те у п’яного на язиці» варто  застосовувати принаймні щодо дімона медведєва, вважає журналіст Орест Сохар. На своєму тг-каналі «Орестократія» він виклав декілька показових цитат і зазначив, що «дімон-алкогном» під градусом фактично випатякав про подальші плани кремля. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: