Німецька розвідка: рашисти загрожують Європі глобальним конфліктом

АНАЛІТИКА 14.10.2024 Коментарі 0

Про гібридну загрозу, таємну діяльність та диверсії з боку росії доповідали високопосадовці німецької розвідки під час публічних слухань у Бундестазі. За їхніми оцінками, зростає імовірність ширшого конфлікту у Європі в найближчі кілька років, повідомляє rmf24.pl.

Диверсійна та гібридна війна Росії проти Заходу стає дедалі складнішою. Кремль використовує спецагентів, щоб нашкодити і Німеччині. Представники німецького уряду говорять про серйозну небезпеку. «Ми спостерігаємо за агресивною поведінкою російських спецслужб», - заявив голова Федерального відомства з охорони конституції Томас Хальденванг, якого цитує агентство dpa.

У Федеральній розвідувальній службі говорять про дедалі серйознішу ситуацію для Німеччині та всієї Європи. Готовність москви до подальших дій у сфері гібридної та таємної діяльності досягла небаченого раніше рівня, заявив президент BND (Федеральної розвідувальної служби) Бруно Каль під час громадських слухань у парламентському контрольному комітеті Бундестагу. За його словами, ліліпутін буде випробовувати «червоні лінії» Заходу.

У схожому тоні виступали Мартіна Розенберг зі Служби військової контррозвідки та Томас Халденванг з цивільної контррозвідки.

При цьому заступник голови комітету Бундестагу з контролю за розвідкою Родеріх Кізеветтер вважає, що «дуже ймовірно», що спецпідрозділ 29155 російської військової розвідки ГРУ також продемонструє свою присутність у Німеччині.

29155 – це елітний підрозділ найманих убивць, який діє за кордоном і також відповідає за дестабілізацію діяльності в західних країнах. Спецслужби приписують їй у т.ч. диверсії та замахи, зокрема отруєння Сергія Скрипаля у 2018 році.

Агенти низького рівня

«Ми бачимо, що режим ліліпутіна діє все більш агресивно», - заявила міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер в інтерв'ю німецькій газеті Handelsblatt.

Також пані Фезер розповіла, що кілька місяців тому німецька контррозвідка зірвала диверсійну акцію, спрямовану на постачання обладнання в Україну. За словами міністра, вплив російської розвідки в Німеччині дещо ослаб через висилку з країни багатьох шпигунів. Однак москва підлаштовується під нові умови, наймаючи людей на місці за гроші.

Німецькі спецслужби говорять про «корисних ідіотів», «агентів низького рівня» або «одноразових агентів». Передбачається, що це переважно молоді люди з сімейним минулим у Радянському Союзі, вони проросійські та хочуть швидко заробити.

Їх вербують через соціальні мережі та дають простіші завдання, наприклад, створення антиукраїнських написів на стінах.

Під загрозою вся Європа

8 жовтня генеральний директор британської служби безпеки Мі5 Кен МакКаллум представив експертний висновок, аналогічний німецькому.

Він нагадав, що з початку вторгнення в Україну з усієї Європи було вислано 750 російських дипломатів, які, як наголосив МакКаллум, здебільшого були шпигунами. Глава Мі5 при цьому зазначає, що й у Великій Британії москва звернулася за допомогою до місцевих «посередників», серед яких «агенти інших спецслужб» та злочинці.

У березні на північному сході Лондона згорів склад із допомогою Україні. Винуватцями визнали п'ятьох британців. Кажуть, що вони діяли від імені російських спецслужб.

У Німеччині на залізничних маршрутах виявили камери, які, очевидно, призначалися для контролю за постачанням зброї в Україну. У Швеції підозрюють, що російські агенти могли намагатися пустити потяги під укіс. У Польщі затримали чоловіка, який намагався надати ГРУ інформацію про аеропорт Ясьонка, який є хабом для постачання зброї в Україну.

Окрім дестабілізації європейських країн та саботажу підтримки Києва, чи мають ці дії якусь іншу мету? Таку можливість не можна виключати.

У понеділок у Бундестазі президент BND Бруно Каль заявив: російські війська зможуть атакувати НАТО не пізніше кінця цього десятиліття.

За його словами, російський диктатор ліліпуутін рішуче налаштований «випробувати червоні лінії Заходу», тож він буде готовий до військового конфлікту з НАТО принаймні до 2030 року, пише Bloomberg.

Президент росії хоче розширити сферу впливу кремля у Європі та витіснити збройні сили США з континенту, адже його витрати на оборону перевищують рівень ЄС. «кремль розглядає Захід - і Німеччину також - як супротивника», - зазначив Каль.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: