Російська пропаганда розігнала фейк про затриману в Одесі сепаратистку

НОВИНИ 14.10.2024 Коментарі 0

Пропагандисти росфедерації поширюють неправду про загибель у СІЗО Одеси прихильниці «русского міра», яку днями затримали одесити та передали поліції за намагання почепити російський прапор на пам’ятника Єкатєріні ІІ. Навіть маргаріта сімоньян порівняла «мученицьку померлу» із Зоєю Космодем'янською (міфологізовану радянською пропагандою диверсантку, яка стала першою жінкою – героїнею радянського союзу). Правда ж виявилася цілком протилежною.

Олену Чесакову затримали в Одесі за демонстрацію російського прапора. Жінка жива та перебуває під домашнім арештом. Про це пише «МО» із посиланням на інформацію Нацполіції в Одеській області.

Як з’ясували журналісти, Чесакова була учасницею одеського антимайдану із 2014 року. Її бачили у проросійському наметовому таборі на Куликовому полі. А 7 жовтня, у день народження путіна, вона намагалася почепити російський прапор на постамент знесеного пам'ятника Єкатєріні ІІ.

Після затримання жінки щодо неї порушили справу про виправдання російської агресії.

Зазначимо, що поведінка жінки під час затримання та й у поліції під час дпиту була настільки неадекватною, що багато дописувачів під відео в місцевому ТГ-каналі вважали її психічно неадекватною.

Тим часом російські медіа, зазначає «МО», почали  активно розганяли фейк про смерть Чесакової в одеському СІЗО:

Першим про це написав ексдепутат Верховної Ради олег царьов (із 2014 року підтримує донецьких сепаратистів). За його словами, «жінку просто вбили у СІЗО». Царьов зазначає, що інформацію не підтверджено.

Опісля його передрукували всі великі російські засоби масової пропаганди. «АіФ» поширили статтю підзаголовком «За завітами Гітлера» і процитували пропозиції коментаторів – канонізувати Чесакову.

Цікаво, що фейк про смерть Чесакової російські пропагандисти поширювали на тлі історії про загибель у російському полоні української журналістки, позаштатної дописувачки «Української правди» Вікторії Рощиної. Українку росіяни затримали у серпні 2023 року в окупованій частині Запорізької області. 10 жовтня 2024-го батько Рощиної отримав листа від російського міністерства убивств про її смерть 19 вересня у російському полоні. Причин та обставини смерті не повідомили.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: