Неооприччина: каральна гвардія путіна

РОЗСЛІДУВАННЯ 06.07.2022 Коментарі 0

Поліцейських та омонівців за порєбриком вже не вистачає – мабуть, багатьох вже утилізували в українських степах. Тож на допомогу поліцаям влада залучатиме приватні охоронні компанії (ПОК) та казаків.

Такі новації містить законопроєкт, який пропихають через держдуму депутати путіністської «єдиної росісі». Він стосується регулювання приватної охоронної діяльності, інформує ТГ-канал МО.

Документом передбачається, з одного боку, посилити контроль над ПОКами – наприклад, їм заборонять мати іноземних співзасновників. А з іншого – цим структурам додадуть повноважень: приватні охоронні фірми «сприятимуть правоохоронним органам в охороні громадського порядку».

Там пропонується і спільне з поліцаями «патрулювання» (мабуть, росіянці сумують за радянськими «добровільними народними дружинниками»), і «сприяння у розшуку осіб, підозрюваних у скоєнні злочину чи оголошені в розшук».

Також на практиці це може означати, що на мітингах тепер на законних  підставах поряд із росгвардійцями стоятимуть і казаки з батогами. Адже безліч казацьких організацій мають свої ПОКи.

Втім, московити мають як історичний, так і цілком свіжий досвід залучення казаків до підтримки правопорядку. І він не те щоб позитивний, скоріше навпаки.

Так у травні 2018 р. казаки Центрального казачого війська, яких спонсорувала московська влада, атакували учасників мітингу опозиції – прихильників Олексія Навального. Цей прецедент викликав скандал, хоча «військо» тоді отримало від влади москви підряди на майже 16 млн. рублів за два роки.

Як виглядали ті казаки і яким чином періщили демонстрантів батогами, детально описав і сфотографував росіянський блогер варламов.

«Цікаво, що історія повторюється. Казаків завжди вважали вільними та незалежними від держави, саме вони часто були збурювачами та ватажками багатьох селянських воєн. Але не всі знають про те, як ті ж казаки служили поліцейською силою та пригнічували громадянські бунти за часів царської Росії.

Саме вони були карателями при придушенні селянських бунтів, що постійно спалахували, і при розгоні робочих демонстрацій, а дворянська раса всіляко культивувала в них ідею їхньої відособленості від російського народу і наділяла їх особливими привілеями.

Готуйтесь до нової реальності. Тепер казаки битимуть людей у ​​Москві», - попереджав варламов.

Тим часом працівники приватних охоронних фірм отримають додаткові повноваження і зможуть, до прикладу, переписувати дані документів на прохідних і допомагати Центру «Е» (популярна на московії служба боротьби з екстремізмом) або іншим силовикам відловлювати невдоволених – наприклад, ухилянтів від мобілізації.

До слова, на останніх вже готуються облави, повідомляє видання «сота». За даними його джерел у силових органах, московська поліція отримала завдання обходити будинки активістів призовного віку і примусово доставляти їх у військові частини. А вже там проводити медкомісію і розбиратися, чи мали право їх забирати до армії. Насамперед «пакуватимуть» тих, хто публічно виступав проти війни.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: