Антибіотики для кацапської інформаційної гангрени

НОВИНИ 06.07.2022 Коментарі 0

«Візьмемо, наприклад, брехню. Так, пропаганда може брехати, але на практиці це може набувати різних форм – від замовчування до перевертання ситуації з ніг на голову. В останньому теж загалом немає нічого надприродного. Чого тільки світ не побачив за останні десятиліття! І гітлерівське «чим жахливіше брехня, тим охочіше натовп вірить у неї», і оруелівське «війна – це мир, свобода – це рабство, незнання – сила»… «У звичайній ситуації використовувати неправду у пропаганді треба не менше, а радше навіть акуратніше, ніж у житті. Саме тому пояснення військових невдач у світі традиційно використовують формули на кшталт таких: «Наші війська відступили на заздалегідь підготовлені позиції для вирівнювання лінії фронту».

Здавалося би, цілком логічний виклад думок людини зі здоровим глуздом. Проте наведені вище цитати взято зі статті російського пропагандистського видання РИА «Новости». Матеріал Іріни Алксніс стосується української пропаганди, яка буцімто невдачі української армії на фронті видає за досягнення. Зайве уточнювати, що у тексті використано маніпулятивні прийоми, перекручування і вигадки.

Кому, як не російським пропагандистам знати про способи впливу на людську свідомість, тонкі і грубі маніпулятивні прийоми, zомбування народних мас. На жаль, путінській системі доволі швидко, за якесь чверть століття вдалося створити гігантську пропмашину, що поширює брехню і кремлівські наративи на всі континенти планети.

Цивілізовані країни до останнього зберігали терпіння, дотримувалися законів демократії і лояльно ставилися до російських медіа. Ситуація розпочала змінюватися буквально декілька років тому, коли у США заявили про втручання москви у президентську виборчу кампанію за допомогою хакерів. Масове протистояння путінському свавіллю в інформаційній сфері розпочалося із гарячою фазою війни. У Європі закривали російські телеканали, супутникове телебачення, блокували інтернет-канали, посилювали захист інформаційних баз і мереж від російського втручання. Також висилали сотні російських дипломатів, які виконували функції розвідників, диверсантів, пропагандистів та фактично становили загрозу національній безпеці країн, у яких перебували.

Посилити інформаційну гігієну готуються й у Великобританії. Тамтешній уряд, за інформацією Reuters, пропонує прийняти новий закон, що вимагатиме від компаній – власників соціальних мереж, активно боротися з дезінформацією, опублікованою іноземними державами, такими як росія.

Закон протидіятиме фальшивим обліковим записам на таких платформах, як Meta (Facebook) і Twitter, що створені від імені іноземних держав для впливу на вибори чи судові процеси.

Агенція припускає, що закон приймуть під час цієї парламентської сесії через поправку, яка пов’язує законопроект про національну безпеку та законопроект про безпеку в Інтернеті

Комунікаційний регулятор Ofcom розробить кодекси практики, щоби допомогти компаніям соціальних медіа дотримуватися закону. За порушення передбачено накладати штрафи.

Міністр цифрових технологій Надін Дорріс заявила в понеділок, 4 липня, що вторгнення в Україну показало, як росія використовує соціальні мережі для поширення брехні про свої дії.

«Ми не можемо дозволити іноземним державам або їхнім маріонеткам використовувати Інтернет для безперешкодного ведення ворожої онлайн-війни, - каже Надін Дорріс. - Саме тому ми посилюємо наші нові засоби безпеки в Інтернеті, щоби гарантувати, що компанії соціальних мереж виявляють і викорінюють дезінформацію».

Нагадаємо, у Польщі на урядовому порталі вийшла стаття про російських найвідоміших пропагандистів з їхніми фотографіями.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: