Польські урядовці відреагували на вчорашні ракетні удари по Україні

АНАЛІТИКА 24.11.2022 Коментарі 0

Масована ракетна атака офіційно визнаної у Європі терористичної росії викликала реакцію у польських урядових колах. Там запропонували якщо не передати Україні американський зенітно-ракетний комплекс Patriot, то бодай поставити його на польсько-українському кордоні.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак запропонував передати ЗРК Patriot, що їх Німеччина запропонувала його країні, передати в Україну для розміщення біля західного кордону.

«Після нових ракетних атак росії я звернувся до Німеччини передати запропоновані Польщі батареї Patriot в Україну і встановити на західному кордоні. Це захистить Україну від подальших жертв і знеструмлення та підвищить безпеку на нашому східному кордоні», - написав він у Твіттері.

За словами міністра, росія завдає масованих ракетних ударів по Україні, що ще раз доводить, що метою дій кремля залишається знищення всієї держави і продовження війни.

«Через терор Росія також хоче зламати волю українців до боротьби», - вважає міністр.

Його ідею підтримав і прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Як повідомляє DW, останнього запитали у четвер, 24 листопада, чи консультувався з ним Маріуш Блащак щодо цього питання.

«Глава польського уряду відповів, що були розмови про те, яким чином найкраще використати пропозицію Німеччини щодо розміщення у Польщі ЗРК Patriot, щоби «захистити якнайбільшу частину того простору, який перебуває під загрозою». Він наголосив, що західний кордон України і східний кордон Польщі є «тим самим простором». За його словами, пропозиція розмістити ці системи ППО на польсько-українському кордоні зможе забезпечити «найвищу безпеку, максимум безпеки в цій частині Польщі», - йдеться у повідомленні DW.

Заступник міністра координатора спеціальних служб й уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин також звернув увагу на те, що російські ракетні удари по Україні засвідчують небажання москви домовлятися.

«Масовані напади, які знову вчиняє росія, засвідчують, що її заяви про «волю» вести переговори є брехнею, задуманою для маніпулювання іміджем агресії та виграшу часу. Захід не може бути наївним. Росія є агресором і залишатиметься загрозою як для України, так і для миру в Європі», - написав пан Жарин у Твіттері.

Нагадаємо, у середу, 23 листопада, терористично-мародерська армія російської федерації випустила 67 пусків крилатих ракет повітряного («Х-101/Х-555») і морського базування («Калібр»). Сили Повітряних Сил Збройних Сил України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони знищили 51-ну крилату ракету, а також 5 дронів-камікадзе типу «Ланцет». Про це у своєму ТГ-каналі повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За його словами, тільки по Києву випустили 30 ракет. 20 із них сили ППО знищили. Він також подякував військовослужбовцям за професіоналізм, що рятує життя, і країнам-партнерам.

«Ви є взірцем для всього світу. Те, що ви робите в умовах постійної нестачі озброєння, техніки, боєприпасів, - на межі можливого. Дякую країнам-партнерам за надані системи ППО та ПРО, що прикривають небо над нами. Мир у Європі напряму залежить від стійкості та захищеності України», - сказано в тексті.

На жаль, російські ракети, що прорвалися крізь редути української ППО, убили троє киян. Серед них і 17-річну дівчину.

«Троє людей загинули внаслідок сьогоднішнього ракетного обстрілу столиці. Серед них - 17-річна дівчина. Постраждали 11 мешканців столиці. 10 із низ госпіталізували в медзаклади міста. Одному потерпілому медики надали допомогу на місці», - йдеться у ТГ-каналі міського голови Києва Віталія Кличка.

Нагадаємо, Польща є однією із найнадійніших країн-партнерок України. Західна сусідка прийняла найбільшу кількість вимушених українських біженців і надає військову та гуманітарну допомогу.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: