Ми не поступимося в питанні ексгумації жертв Волинської трагедії, - Сікорський

НОВИНИ 11.10.2024 Коментарі 0

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський запевнив, що Польща не поступиться в питанні ексгумації жертв Волинської трагедії. Він також наголосив, що ця тема не повинна бути предметом політичних торгів.

Голову польської дипломатії Сікорського про ексгумацію запитали під час онлайн-сесії запитань і відповідей, повідомляє TVN-24. У відповідь міністр нагадав, що порушував це питання у розмовах і з головою українського МЗС, і з президентом Володимиром Зеленським.

«Ми не піддамося в цьому питанні. По-перше, це не політичне питання, це не повинно бути предметом якогось торгу, а це просто християнський обов'язок, який свідчить про нас», - сказав глава МЗС.

Він зазначив, що не було ніяких торгів ані з німцями – щоб поховати своїх солдатів у Польщі, ані з євреями – вони навпаки, хотіли не ексгумувати жертв злочину в Єдвабному.

Натомість Радослав Сікорський наголосив, що Польща «вимагає від України лише те, що Україна дозволила Німеччині зробити з агресорами: 100 тисяч солдатів Вермахту були ексгумовані та поховані в окремих могилах в Україні».

«Ми вважаємо, що наші співвітчизники, які не були там агресорами, мають як мінімум такі ж права, як і солдати Вермахту», - додав він.

Про політичні мотиви та намагання поляків однобоко експлуатувати драстичну тему Волинської трагедії читайте у статті «Як жертви Волині стали жертвами політиканів з Варшави».

На фото: очільник польського МЗС Радослав Сікорський / PAP

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: