На росії – черговий літакопад на 35 мільйонів доларів

НОВИНИ 20.09.2023 Коментарі 0

У мережі поширюють фото російського бомбардувальника Су-34, що розбився на зораному полі у Каширському районі Воронезької області росії.

За однією з версій, причиною аварії стала відмова системи управління. Пілоти, на жаль, успіли катапультуватися. Вони виконували навчально-тренувальний політ.

Виріб Т-10В; з кодифікації НАТО – Fullback (захисник) – радянсько-російський багатофункціональний фронтовий надзвуковий винищувач-бомбардувальник, що його активно використовує кремль у війні проти України. Створений за часів СРСР на базі «молодшого брата» Су-27, свій перший політ здійснив 1990 року.

Це вже не перше падіння Су-34-их на росії. Окрім бойових втрат в Україні – від 24 лютого минулого року рф відомо про майже 20 збитих 34-их «сушок» - сталося декілька авіатрощ у цілком мирній ситуації. Ці літаки ворог активно використовує для атак по українській території, зокрема, з використанням керованих авіаційних бомб.

У червні 2015 року під час заходу на посадку на аеродромі Бутурлінівка Воронезької області після виконання навчально-тренувального польоту літак викотився за межі злітно-посадкової смуги та перекинувся. Пілоти не потсраждали, з часом літак відновили.

У січні 2019 року при виконанні планового тренувального польоту над акваторією Японського моря над Татарською протокою зіткнулися під час відпрацювання маневрування два Су-34. Екіпажі катапультувалися, але підсумком пошуково-рятувальної операції став порятунок лише штурмана одного з екіпажів.

У жовтні 2020 року під час проведення навчально-тренувального польоту в Хабаровському краї через несправність зазнав аварії ще один такий фронтовий бомбардувальник. Екіпаж вижив.

17 жовтня 2022 року Су-34 впав на житловий будинок у Єйську. Двом льотчикам вдалося катапультуватися і вижити. Офіційно повідомили про 15 загиблих.

23 лютого 2023 року в Білгородській області через несправність розбився літак, якого міноборони росії стверджувало про аварію Су-25. Проте за опублікованими фото уламків літака експерти його ідентифікували як Су-34.

13 травня 2023 року у Брянській області розбився ще один літак Су-34. Екіпаж загинув.

За даними ріхних джерел, вартість такого літака становить від 35-ти мільйонів доларів США. Експортний варіант Су-34М – до 50-ти мільйонів.

Також читайте: У Підмосковʼї невідомі диверсанти підірвали два літаки та гелікоптер

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: