НАТО обнадіяв Україну та пообіцяв грошей

НОВИНИ 11.07.2024 Коментарі 0

Держави-члени Північноатлантичного альянсу ухвалили низку принципових рішень щодо України. Вони стосуються подальшої євроатлантичної інтеграції, а також фінансової допомоги ЗСУ.

Так у декларації вашингтонського саміту НАТО члени Альянсу назвали «незворотнім» приєднання України до блоку та запевнили у підтримці нашої країни на шляху євроатлантичної інтеграції.

При цьому зазначається, що Україна має обирати сама, без зовнішнього втручання, як забезпечувати власну безпеку. «Майбутнє України – в НАТО. Україна стає все більш сумісною та політично інтегрованою з Альянсом»,- акцентується в декларації.

«Ми ще раз підтверджуємо, що зможемо надати Україні запрошення приєднатися до Альянсу, коли країни-члени погодяться, а умови будуть виконані», - зазначається в документі.

Окрім того, Альянс ухвалив рішення, в якому взяв, зокрема, зобов’язання щодо суми допомоги Україні на 2025 рік.

«Ми погодили фінансові зобов’язання, що  допоможуть Україні розбудувати сили, здатні   нанести поразку російській агресії сьогодні та  стримувати її завтра.  Ми погодилися, що 40 мільярдів євро є мінімальним базовим внеском протягом наступного року. Це має забезпечити стабільне фінансування  для  того, щоб Україна перемогла.  Ми також  погодилися переглянути це на саміті 2025 року, зокрема, для того, щоб переконатися, що цей внесок буде продовжувати відповідати потребам України», - сказав генсек Єнс Столтенберг на пресконференції.

Він зауважив, що НАТО робить це не для того, щоби продовжувати війну, а для того, щоби ця війна завершилася якомога швидше перемогою України.

«Найшвидший шлях, щоби закінчити війну – це програти війну. Але це не принесе миру, це може принести лише окупацію. Якщо ми не хочемо, щоб Україна програла цю війну, якщо ми не хочемо підіграти путіну, нам потрібно продемонструвати наші зобов’язання та рішучість. Що більш надійною буде наша підтримка, що швидше москва зрозуміє, що вона не може нас «перечекати», тим швидше ця війна може завершитися» - додав Столтенберг.

Як уже писав ЗІФ, Володимир Зеленський перебуває цими днями у Вашингтоні, де відбувається ювілейний 75-ий саміт НАТО. Одним із головних питань є нарощування військової допомоги для України.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: