У Чехії вчителька заперечує військові злочини рф в Україні: оскаржено виправдувальний вирок

НОВИНИ 11.07.2024 Коментарі 0

Верховний прокурор Чехії оскаржив виправдувальний вирок, винесений вчительці, яка заперечує військові злочини росії в Україні. Зокрема, верховний прокурор Ігор Стржиж подав апеляцію на виправдувальний вирок, - повідомив сьогодні, 11 липня, речник Верховної державної прокуратури Петро Мали, відповідаючи на запитання ČTK, - про це пише Радіо Прага.

Справу буде передано на перегляд до Верховного суду. Мешканка Праги Мартіна Беднаржова наполягає на своїх заявах. У ході процесу прокурор вимагав покарання у вигляді умовного позбавлення волі строком на 8 місяців та п'ятирічної заборони на викладання, виховну та іншу роботу з дітьми.

Вчительку чеської мови Мартіна Беднаржова було виправдано судом першої інстанції та Апеляційним судом.

Відповідно до матеріалів справи, під час уроку 54-річна вчителька намагалася виправдати військові злочини, стверджуючи, що вторгнення Росії до України є «справедливим вирішенням проблемної ситуації». Серед іншого вона стверджувала, що у Києві «нічого не відбувається». На заперечення учнів, що вони бачили кадри міста в новинах «Чеського телебачення», педагог заявила, що «громадське ЗМІ необ'єктивне». Вона також стверджувала, що з 2014 року нібито українські нацистські угруповання на Донбасі систематично знищували росіян, у тому числі дітей, наприклад, спалюючи їх та здираючи з них живцем шкіру. Учні зробили запис висловлювань вчительки, яку після цього було звільнено.

Фото – чеська вчителька Мартіна Б., яка заперечує військові злочини росії в Україні / Мілан Малічек / Právo / Profimedia

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: