Мордор васалізує Африку: «імперії» потрібні нові проксі-колонії

ОКРЕМА ДУМКА 02.02.2023 Коментарі 0

Росія упритул зайнялася африканським континентом. Кремль впливає вже не лише на гаманці диктаторів, але й голови аборигенів.

Лавров (знаний у народі як похмура коняка) дружнім галопом уже двічі за півроку перетнув Африку. Ось днями він зміг насолодитися етнічними танцями з бубном у Есватіні, Ефіопії, Уганді, Конго, ПАР, Анголі, Еритреї. Проте формальної потреби гарцювати Лаврову по африканському континенті не має.

Більшість цікавих кремлеві режимів контролюються «Вагнером». Це означає, що частину африканських диктаторів Прігожин міг би – з «офіційним візитом» - конвоювати до Московії у багажному відсіку літака.

Інші африканські візаві самі прилітають до кремля за грішми, здаючи в оренду свої голоси в ООН.

Офіційні медіа публікують слабеньку версію причин візиту: «Лавров здійснив суттєвий прорив у взаєминах з державами»... з якими проривати геть нічого.

Конаючій імперії потрібно відновити свої політичні й економічні впливи, бодай десь, бодай – якійсь.

Лавров проповідував у Африці одну і ту ж мантру: «Українці – нацисти, колективний захід прагне знищити горду РФ. Лише Росія принесе процвітання Африці».

У світі виявляють дедалі більше проросійських ботоферм, що працюють на одурманення Африки. Задача – погіршення взаємин між континентом та Заходом, блокування підтримки України. Про останню таку «лавочку» написала ВВС.

Проповіді російської пропаганди мають не лише політичну мету: імперії потрібно збувати весь той непотріб, який виробляється морально відсталою російською промисловістю. Ось, наприклад, до контрольованого «Вагнером» Зімбабве Лука мало не у президентському літаку притягнув білоруський трактор. Так і сказав: були би тут американці, не було би тут мого раритету.

Лукашенко при цьому додав: «Африка давно прокинулася, без неї світ розвиватися не може». Схоже, розбудили її Прігожин і Лавров. А світ – це мордор.

Орест Сохар, ТГ-канал «Орестократія»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: