Молдова першою підписала з ЄС угоду про безпекове партнерство. На черзі – Україна

НОВИНИ 22.05.2024 Коментарі 0

Європейський Союз і Молдова підписали угоду про безпекове партнерство. Документ став першим в рамках ЄС.  

Інформацію про підписання в соцмережі Х оприлюднив високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель. Від імені Молдови документ підписав прем’єр-міністр Дорін Речан (на фото зі сторінки у соцмережі Х Жозепа Борреля) повідомляє "Європейська правда"

"Молдова – перша країна, яка підписала з ЄС угоду про партнерство у сфері оборони і безпеки. Це партнерство підсилить стійкість країни і дозволить разом реагувати на спільні для нас безпекові виклики, робити наші дії більш ефективними та починати співпрацю у нових сферах", - написав Жозеп Боррель.

Про підписання угоди анонсували минулого тижня. Також у ЄС готують безпекову угоду з Україною у продовження вільнюської декларації G7. За деякими даними, Київ і Брюссель планують до кінця червня узгодити прараметри документа.

Додамо, що Молодова на чолі із проєвропейською президенткою Маєю Санду планує вступити до Євросоюзу до 2030 року. У Кишиневі також засудили російську агресію проти України. Кремль у відповідь намагається розхитати ситуацію у Молдові й активізував проросійські сили

Також читайте: Придністров'я таки звернулося до росії: як відреагували у Молдові

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: