Британці знають, що Китай надає зброю рашистам

НОВИНИ 22.05.2024 Коментарі 0

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс 22 травня звинуватив Китай у наданні або що він готується надати росії летальну зброю для використання у війні проти України.

Як заявив Шаппс на конференції в Лондоні, американська та британська військові розвідки мають докази того, що збройна допомога зараз надходить або буде надходити з Китаю в росію та в Україну. «Я вважаю, що це важлива подія», - цитує Reuters слова міністра оборони.

Доказів, які б це підтверджували, Грант Шаппс не надав. Однак зазначив, що має підтвердження співпраці рф та Китаю «у розробці бойової техніки для використання в Україні»

«Ми повинні бути стурбовані цим, тому що на початку цієї війни Китай хотів представити себе як країну, яка має заспокійливий вплив на президента рф владіміра путіна», - додав він.

Шаппс також звернув увагу на 64-відсоткове зростання торгівлі між рф та Китаєм з моменту повномасштабного вторгнення: «Вони прикривають один одного», - переконаний британський міністр.

Минулого місяця посольство Китаю в США заявило, що не надавало московитам зброї, додавши, що воно «не є виробником і не бере участі в українській кризі».

А на початку травня французький президент Макрон після перемовин із Сі Цзіньпінем привітав зобов’язання Пекіна утримуватись від продажу будь-якої зброї та будь-якої допомоги москві.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: