Міністр оборони Білорусі похвалився посиленням російською зброєю

НОВИНИ 25.05.2023 Коментарі 0

У рамках військової та військово-технічної співпраці між Білоруссю і росією посилено бойовий потенціал регіонального угруповання військ. Про це у четвер, 25 травня, під час зустрічі з очільником міноборони російської федерації сєргєєм шойгу заявив білоруський міністр оборони віктор хрєнін.

За словами хрєніна, у переліку засобів – оснащення новими сучасними взірцями озброєння. Серед них оперативно-тактичний ракетний комплекс «Іскандер-М», зенітна ракетна система С-400. Російські засоби масової пропаганди також констатують, що переобладнано літаки Су-25, які відтепер можуть нести засоби ураження з ядерними боєголовками. Також військовослужбовці Білорусі навчалися на полігонах рф та здобули практичні навички з їх експлуатації.

«Білорусь і в майбутньому рішуче націлена на зміцнення та розвиток тісної співпраці в інтересах забезпечення безпеки Союзної держави», - сказав міністр оборони Білорусі.

Восени 2022 року обидвоє диктаторів – лукашенко та путін – вирішили розгорнути на території Білорусі регіональне угруповання військ.

Сьогодні хрєнін також заявив про підписання з російським міноборони документів щодо порядку утримання російської нестратегічної ядерної зброї у спеціальному сховищі на території Білорусі.

Розміщення нестратегічної ядерної зброї є дієвою відповіддю на агресивну політику недружніх нам країн, сказав міністр оборони Білорусі.

«Для забезпечення військової безпеки, у тому числі захисту західних кордонів союзної держави, Білорусі, пильну увагу приділяють питанням готовності і здатності збройних сил виконати завдання за призначенням», - цитують хрєніна білоруські медіа.

До речі, під час Євразійського форуму президент Казахстану касим-жомарт токаєв видав хвалебний спіч на тему об’єднання росії та Білорусі в одну державу.

«Створення держави за формулою «дві країни – одна держава» з єдиним політичним, юридичним, військовим, економічним, валютним, культурним, гуманітарним простором, з єдиним союзним урядом, з єдиним союзним парламентом... І навіть ядерна зброя одна на двох зараз», - сказав токаєв.

Що стосується мілітаризації Білорусі, то варто звернути увагу на ще декілька дрібніших фактів.

- Департамент фінансів і тилу МВС шукає спеціалістів для підготовки операторів безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Відповідний тендер журналісти білоруського розслідувального центру виявили на порталі держзакупівель. У МВС планують до кінця червня цього року підготувати трьох спеціалістів. Готуватиме операторів дронів Центр підготовки, підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів «Добровільного товариства сприяння армії, авіації та флоту Республіки Білорусь».

- Мешканців Добрушського району попередили про проведення 22 травня занять з вогневої підготовки. Вправи навчальних стрільб виконували військовослужбовці в/ч 11724 біля Жгуно-Буди. Тамтешніх жителів попросили не ходити в ліс і не хвилюватися.

Військова частина 11724 – це 43-ій арсенал ракет і боєприпасів збройних сил Білорусі. Там розташовувалася 388-ма технічна ракетна база і зберігали ядерні боєприпаси, в тому числі ядерні частини ракет і ракетні частини.

- На верстатобудівному підприємстві ВАТ «СтанкоГомель» використовуватимуть німецькі технології для потреб російського військово-промислового комплексу.

Про початок спільного проекту заявив білоруський посол у рф дмітро крутий під час відвідин Удмуртії. НА території останньої розташовано декілька підприємств російського ВПК: АТ «Концерн «Калашников», АТ «Іжевський механічний завод» (вогнепальна зброя), АТ «Сарапульський радіозавод», АТ «Іжевський радіозавод» (системи зв'язку),  АТ «Іжевський мотозавод» «Аксіон-холдинг» (прилади для ракетобудування), АТ «Чепецький механічний завод» (продукція зі збідненого урану),  АТ «Воткінський завод» (ракети Тополь-М).

ВАТ «СтанкоГомель» оголосив низку тендерів для закупівлі виробничого обладнання на загальну суму  понад 52 мільйони білоруських рублів (майже 21 мільйон доларів США). Цікаво, що балансова вартість усіх активів «СтанкоГомеля» станом на початок 2023 року становила 50 млн білоруських рублів.

Підприємство закуповує нові верстати, обробні центри, вимірювальні машини, технологічні лінії. Не менш ніж у восьми заявках у технічних вимогах зазначено наявність числового програмного управління німецької компанії Siemens.

Схоже, йдеться про обхід санкцій щодо підприємств російського ВПК. Компанія Siemens оголосила про свій вихід з російського ринку відразу після початку повномасштабного вторгнення рашистів в Україну.

Фінанси ВАТ «СтанкоГомель» найімовірніше отримає від росіян.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: