Рашистські хакери атакували провайдерів на заході України

НОВИНИ 25.05.2023 Коментарі 0

У четвер вранці частина клієнтів львівських провайдерів отримала смс-повідомлення нібито від компанії, але з провокативним текстом. Пізніше стало відомо про потужну кібератаку.

Невідомі (найвірогідніше, рашистські хакери) атакували одного з найбільших інтернет-провайдерів заходу України – компанії «Уарнет». В результаті зловмисних дій вони також отримали доступ до інтернет-шлюзу одного з мобільних операторів. І почали спам-розсилку провокативного змісту.

Як зазначили в службі підтримки «Уарнет», вони намагаються якомога швидше ліквідувати наслідки кібератак, які розпочалися близько 9 год ранку.

Раніше рашистські хакери вже намагались кібератакувати цього провайдера, оскільки, за їхньою інформацією, в «Уарнеті» хоститься чимало державних установ – інститутів, палат, рад тощо. Схоже, цього разу (зважаючи на зміст смс-розсилки) основною аудиторією були саме приватні користувачі. Але й тут львів’яни звернули увагу на помилки у тексті, через які ворожа розсилка саме так й ідентифікується.

Нагадаємо, нещодавно Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації повідомляла, що невідомі намагаються зламати сайти державних органів фейковими «оновленнями операційної системи». Вони надсилали працівникам відомств листи з темою «Оновлення Windows».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: