Мер Варшави – перший кандидат у черзі на президентське крісло, - соціологія

НОВИНИ 10.08.2024 Коментарі 0

Якби кандидатом від об'єднаних правих сил на президентських виборах у Польщі був би Матеуш Моравецький, то його переміг би потенційний кандидат від "Громадянської платформи", а нині президент (мер) Варшави Рафал Тшасковський. Про це свідчать результати останнього опитування United Surveys, яке провели на замовлення видання Wirtualna Polska.

"Якби вибори Президента Республіки Польща відбувалися цієї неділі, за кого б ви віддали свій голос?" - таке запитання почули поляки під час останнього опитування, проведеного студією United Surveys для видання Wirtualna Polska, - пише Польське Агентство Преси.

Для цілей опитування WP відібрала найбільш ймовірних кандидатів від кожної партії, оскільки жодна партія офіційно не оголосила свого кандидата.

Згідно з опитуванням, у першому турі президентських виборів переміг би кандидат KO Рафал Тшасковський з підтримкою 32,4% респондентів (зростання на 3,2 відсоткових пункти). Друге місце посів би колишній прем'єр-міністр Матеуш Моравецький (ПіС), за якого сьогодні проголосували б 27,6% респондентів, що також означає, що ці два кандидати зійшлися б у другому турі.

Опитування показує, що на третьому місці - представник "Конфедерації" Кшиштоф Босак з 15,6% голосів, який також набрав найбільше голосів у порівнянні з попереднім опитуванням, проведеним у червні (зростання на 6,6 відсотка).

На четвертому місці - лідер партії "Польща 2050" Шимон Головня, за якого проголосували б 11,2% респондентів. Цей кандидат також зазнав найбільшого падіння підтримки (на 2,4 відсоткових пункти менше) порівняно з попереднім опитуванням.

Останнє місце в опитуванні посідає представниця Лівих сил Аґнєшка Дзєм'янович-Бонк, за яку проголосували б 7,9% респондентів, (кандидат від Лівих сил в опитуванні зафіксував зростання підтримки на 2,6 %).

Опитування показує, у 5,3% респондентів досі немає кандидата. Вони обрали відповідь "не знаю/важко сказати".

Опитування United Surveys для Wirtualna Polska було проведене 26-28 липня 2024 року за репрезентативною вибіркою 1 000 дорослих за допомогою змішаного методу CATI&CAWI. (PAP)

Фото – президент Варшави Рафал Тшасковський / PAP / Leszek Szymański

Також читайте: Кому з політиків найбільше довіряють поляки 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: