Кому з політиків найбільше довіряють поляки

НОВИНИ 29.07.2024 Коментарі 0

До міського голови Варшави Рафала Тшасковського, прем’єр-міністра Дональда Туска і президента Анджея Дуди із найвищою довірою ставляться громадяни Польщі. Політики "Громадянської платформи" посіли перші позиції вперше за майже 10 років.

Такі дані наводить "Європейська правда" за підсумками опитування IBRiS на замовлення Onet.

Таке опитування проводять із 2015 року. І вперше перші два місця за політиками "Громадянської платформи".  

Рейтинг довіри до мера Рафала Тшасковського –  43%. Це на 6 відсотків більше, ніж місяць тому. Не довіряють йому 41,6%. 

Результат Дональда Туск майже ідентичний – 42,9%. Він покращив рейтинг на 2,3 пункти. А рейтинг недовіри суттєво впав: місяць тому він становив 51,8%, тепер – 42.4%.

Президент Анджей Дуда – на третьому місці з рейтингом довіри 40,3%, що на 2,5 процентні пункти менше, ніж у попередньому опитуванні. Про недовіру до нього заявили 49,1%.

Лідер коаліційної "Польща 2050", спікер Сейму Шимон Головня піднявся з 5-го на 4-те місце, про довіру до нього заявили 37,6%. 

Наступні позиції (у порядку спадання) зайняли міністр юстиції Адам Боднар, експрем’єр Матеуш Моравецьцкий, депутат від Нових лівих Влодзимеж Чарзастий, міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш. 

Натомість рейтинг недовіри очолив колишній міністр юстиції та генпрокурор, представник тепер опозиційної партії "Право і справедливість" Збігнєв Зьобро – йому не довіряють 67,4% опитаних і довіряють – лише 16,5%. 

На другому місці в антирейтингу – лідер партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський, про недовіру до нього заявили 66,3% респондентів, тоді як довіряють йому 29.6% (на 3.7 процентних пунктів менше, ніж у попередньому опитуванні). 

Опитування проводилося Інститутом IBRiS 24-25 липня, всього опитали близько 1100 осіб методом CATI.

Інше опитування, результати якого оприлюднили минулого тижня, засвідчило, що найбільшим рівнем довіри користуються президент Анджей Дуда, спікер Сейму Шимон Головня та мер Варшави Рафал Тшасковський.

Новий рейтинг довіри опублікували перед виборами президента Польщі. Згідно з конституцією РП, Анджей Дуда не балотуваться, оскільки відбув дві каденції. Його перебування у кріслі президента має завершитися у серпні.Партія Громадянська платформа, яка має більшість у парламенті, планує висувати кандидатом на пост №1 мера Варшави Рафала Тшасковського. 

Цікаво, що 2020 року Анджей Дуда зустрівся у другому турі із кандидатом від Громадянської платформи Рафалом Тшасковським. За підсумками другого туру Дуда переміг із 51% підтримки, його опонент 49%.

На фото zbruc.eu – Рафал Тшасковський має непогані шанси замінити Анджея Дуду

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: