Львів’ян запрошують на «Тиждень білоруських подій»

НОВИНИ 01.11.2022 Коментарі 0

У Львові розпочався Фестиваль документального кіно «1084. На межі». Він є складовою «Тижня білоруських подій», що триває у Львові.

Цими вихідними він розпочався з поетично-музичного заходу «Ніч поетів», під час якого вшанували пам’ять знищених поетів і письменників під час червоного терору на території Білорусі й України.

Організатори покажуть документальні фільми, що, на їхгю думку, допоможуть білорусам та українцям краще зрозуміти один одного.

А 5-15 листопада запланована виставка антивоєнних плакатів білоруського художника та дизайнера Володимира Цеслера. Нею хочуть привернути увагу українців до злочинних дій білоруського диктатора лукашенка.

«Ми віримо, що в цей важкий час наші країни повинні прагнути знайти те, що нас об’єднує», - йдеться у прес-релізі.

Усі кінопокази проходитимуть у Нижній залі Львівського театру ляльок (площа Данила Галицького, 1)

Культурні заходи фестивалю є безкоштовними. Організатори збирають лише благодійні кошти на витратні матеріали для вакуумних систем лікування ран. Системи закупили та доставили в медичні заклади України влітку.

У листопаді 2022 року документальні фільми та виставку Володимира Цеслера також покажуть у Києві.

АФІША КІНОПОКАЗІВ

«Тато», 1 листопада, 19:00

Режисери Лариса Артюгіна та Марта-Дарія Клінова створили зворушливу історію молодої дівчини Ольги Самаленко, яка два роки шукала і впізнала тіло свого батька, бійця батальйону «Донбас», який став одним із перших добровольців навесні 2014 року. У фільмі Оля намагається зрозуміти, чому її батько пішов воювати, коли він її так любив.

«Кураж», 3 листопада, 19:00 год

Картина Олексія Палуяна, що здобула багато міжнародних нагород, демонструє кадри, зняті на виступах акторів Білоруського вільного театру під час масових акцій протесту наприкінці літа – початку осені 2020 року в Мінську. Зйомки мітингу пам’яті Олександра Тарайковського, якого вбили силовики біля СІЗО на Окрестіно. До роботи також увійшли архівні кадри з демонстрацій та акцій 1990-их років.

«Виросли, поки ти спав», 5 листопада, 17:30

Стрічка розповідає про те, як білоруска Кароліна Орсік, яка грає на альті, виступає з концертами по всьому світу. У дівчини було багато концертів, багато поїздок, але вона завжди повертається в рідне село Аханяни Гродненської області до бабусі, яка її виховала. Це справжня подорож у часі: з Європи на Схід. Це подорож зі світу музики Кароліни у світ її дитячих мрій, знятий польським режисером Мартіном Саутером.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: