Львів під ракетними ударами: до чого бути готовим?

НОВИНИ 18.03.2022 Коментарі 0

Ілюстративне фото: колаж ЗІФ

 

 


Ранок пятниці, 18-го березня у Львові розпочався із сирен та подальшого ракетного удару по території у державного авіаційно-ремонтного заводу, що на околиці міста. Приблизно о пів на сьому ранку влучило 4 ворожих ракети. Сигнал про повітряну тривогу спрацював у місті за декілька десятків хвилин до вибухів.

«Дві ракети перехопили Збройні сили України. Їх збили на території Львівщини. Ракети ворог випустив з акваторії Чорного моря», - йдеться у повідомленні на телеграм-каналі Максима Козицького. 

За його словами, рятувальники завершили гасіння пожежі, жертв на місці вибухів немає. Одна людина зазнала поранень і перебуває у стані середньої важкості. 

Керівник Львівської ОВА також звернувся до усіх із закликом не розповсюджувати жодної текстової чи візуальної інформації до появи офіційних даних від влади та військових.

«Звертаюся до керівників підприємств, представників влади, журналістів та просто активних користувачів соцмереж. Коли ви публікуєте фото, відео чи коментарі до того, як це роблять офіційні джерела, ви стаєте інформаторами для ворога. Наш інформаційний фронт має працювати на нас, а не на окупанта», - йдеться у повідомленні голови Львівської ОВА.

Підтвердженням важливості його слів є поява у російських мережах і медіа допису російського пропагандо… диста Соловйова – у своєму телеграм-каналі з майже 800-тисячною аудиторією він опублікував фото з димом, що здіймався після вибухів.  

Ще однією небезпекою поширення даних про влучання і результати обстрілів є допомога військам країни-агресорки корегувати вогонь.

Також Максим Козицький повідомив про підписаний наказ щодо заборони розголошувати інформацію під час дії «воєнного стану».

Пізніше очільник Львова Андрій Садовий провів розширену пресконференцію стосовно даного інциденту.

Ракетний удар з боку Росії, на жаль, не перший по території Львівської області. Як писав «ЗІФ» попередній масований приліт ракет відбувся 5 днів тому: по території Міжнародного миротворчого центру, що за якихось 20 кілометрів від кордону з Польщею.

Потрібно розуміти, що надалі територія Львівщини, як і будь-яка інша частина України, може зазнавати ракетних ударів і в майбутньому. Росія зараз скинула всі маски та веде криваву війну на знищення України без дотримання жодних правил, конвенцій, законів.

Попри постійну роботу української системи протиповітряної оборони, частина смертоносних ракет долітає до цілей.

І цілі рашистської зброї можуть бути різними: від військових обєктів - до промислових і цивільних. Тому ігнорувати сигнали оповіщення про початок загрози з повітря не варто.

Для цього варто забезпечити себе та родину декількома каналами оповіщення: спеціальними програмами у стільникових телефонів, радіо- телеприймачами, міські сирени. Бути мобільними - дуже часто ворог атакує серед ночі чи під ранок, – щоби швидко добратися до укриття чи безпечної місцини.

Не поширювати інформацію про наслідки атак, що може призвести до паніки, розпачу й інших негативних наслідків серед вразливих людей. Зберігайте спокій, у випадках небезпеки дійте чітко, без зайвої метушні, намагайтеся зберігати «холодну» голову.

 

 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: