Лукашенко видав взірець пропаганди нісенітниць – цього разу перед студентами

НОВИНИ 27.09.2024 Коментарі 0

Якщо на Білорусь буде скоєно напад, Мінськ готовий застосувати ядерну зброю, розміщену у країні за договором з росією. Таке самопроголошений президент Білорусі лукашенко сказав під час тригодинної зустрічі зі студентами у стінах Білоруського державного університету інформатики та радіоелектроніки у п’ятницю, 27 вересня. За словами диктатора, державний кордон є для нього «червоною лінією», за порушенням якого миттєвою настане відповідь.

Він нагадав свої слова, мовлені під час так званого патріотичного форуму 17 вересня, що напад на Білорусь спричинить Третю світову війну.

«Нещодавно путін це підтвердив, вносячи поправки до ядерної доктрини, що напад на росію та Білорусь – ми застосовуємо ядерну зброю. Він підтвердив мої слова. У цьому суть була моєї заяви. Як тільки вони нападають на нас (НАТО є НАТО. Американці та поляки - вони вже вишикувалися вздовж кордону, особливо польського. Знаємо, що керівництво Польщі вже потирає руки), ми застосовуємо ядерну зброю. І росія за нас втягується», -заявив лукашенко.

Після чого вдався у розмисли про можливий перебіг подій.

«Ми застосуємо ядерну зброю – нам можуть відповісти. І по росії зокрема. Тому росія весь арсенал застосує. А це вже світова війна. Цього не хоче й Захід – вони до цього не готові. Але ми їм відверто кажемо: червона лінія – це державний кордон. Наступили на неї – відповідь буде миттєвою. Ми до цього готуємося. Я чесно та відверто про це кажу», - чи то вихвалявся перед студентами, а чи погрожував Заходу диктатор.

Ядерна риторика лукашенка і згадування у стилі путіна про «червоні лінії», які Збройні Сили України вже неодноразово стирали, підштовхує до думки, що вусатий васал кремля отримав вказівку провести лекцію пропаганди. Остання стала продовженням теми зі залякування, яку розпочав кремль після знищених засобами ЗСУ арсеналів зброї на російській території і дискусій у країнах Заходу про дозвіл бити їхнім озброєнням по військових об’єктах на російській території. Роль лукашенка не лише підтримувати путінські погрози на плаву (днями путін теж просторікував про зміну ядерної доктрини та можливих наслідків, якщо відбудеться агресія проти росії з боку будь-якої неядерної держави) та зосередитися на конкретних ворогах – Польщі і країнах Балтії, а й опрацювати самих білорусів.

Тому білоруський диктатор зачепив декілька тем, які лягли у продуману та вибудувану канву московсько-мінської пропаганди з натяками на загарбницьку політику Заходу, високотехнологічні країни якого хочуть отримати доступ до природних багатств Білорусі та росії.

Білорусь, за лукашенком, хоч і клаптик землі, але не з погляду геополітичних інтересів інших країн.

«Одна Білорусь за територією – це шість Бельгій, п'ять Нідерландів, більше двох з половиною Австрій чи Чехій. Ми можемо розмістити у себе народи всієї Прибалтики та Молдови. Це приблизно. І не лише розмістити: можемо одягнути їх і нагодувати. У нас є і ліс, і болота – легені Європи, джерело кисню. Оброблювані поля, вода, ресурси, які в майбутньому стануть на вагу золота, тому що не в кожній європейській країні існує такий запас і не всі його бережуть, як ми це робимо», - додавав значимості Білорусі як країні її диктатор.

А потім перестрибнув на понад 100 років назад і нагадав, як під час Першої світової білоруські території безсоромно грабувала Німеччина, а після поділу Білорусі у 1921 році – і Польща:

- Нахабно вивозили з території нашої країни вузькоколійками і торф, і ліс, і продовольство, а тим часом білоруси голодували, - наголошував бульбофюрер. – Але головне – ми стоїмо на шляху до безпрецедентної і, на думку країн Заходу, несправедливо багатої на ці та інші ресурси росії. І далі на тему політичних і санкційних випадів з боку колективного Заходу на адресу нас із росіянами можна не міркувати.

Жаль, звісно, що лукашенко не порозмислив перед студентами як «історик» і не пояснив колонізаторську політику москви, що триває декілька століть, і в підсумку якої росія поневолила десятки народів, територій і дотепер використовує їх природні багатства для самозбагачення і розв’язання загарбницьких воєн. Зрештою, як де-факто і саму Білорусь.

Ресурси, на думку диктатора, для Заходу – питання номер один. Мовляв, він має найсучасніші технології, якими за володіє росія і Білорусь, але для цих технологій потрібні ресурси.

Диктатор з острахом поглядає на Захід

«… Щоби виробляти готові вироби: безпілотники, продукцію з урахуванням штучного інтелекту тощо. Потрібні ресурси, до того ж потрібні джерела рідкісноземельних металів. Де вони зосереджені? Насамперед у російській федерації. Величезна територія та непомірно низька щільність населення. Завжди цей технологічний Захід, який випереджав нас, прагнув на схід до цієї комори ресурсів. Так відбувається і зараз», - фантазував патологічний брехун, що носить мапу з червоними стрілочками нападу на Білорусь.

Спробував лукашенко і неоковирно перекласти провину за свою диктаторську політику та чисельні злочини, за які Захід запровадив санкції. І навіть намагався видати це за благо (зрештою, такий же наратив використовує і кремль).

За словами бульбофюрера, Захід запровадив санкції не проти нього особисто, а проти всієї країни і всіх білорусів, у тому числі і студентів, їхніх батьків, близьких.

«Це фашизм. Але ж вони нас вчать демократії», - перевернув він усе з ніг на голову.

Щоби не виглядати геть недолугим – як не як, а виступав перед молодими білорусами-«айтішниками» – «бацька» анонсував розробку білоруського мобільного телефона (до слова, на росії теж таким марили, як і ноутбуками).

Доречно зауважити, що стосунки лукашенка зі сучасними гаджетами особлива. Як він зізнавався раніше, мобільним телефоном послуговується одну хвилину на місяць, а так використовує спецзв’зок. У нього, як і в путіна, який не користується інтернетом, фобія стеження. Після спецоперації ізраїльської «Моссад» проти бойовиків «Хезболли», схоже, диктатори триматимуться від засобів зв’язку чимдалі.

Бо, як вважає лукашенко, мобільний телефон контролює людину щомиті і з ним можна знищити будь-яку людину.

Вишенькою на торті із пропагандистського спічу диктатора можна вважати його фразу про відсутність гідної кандидатури для заміни лукашенка у кріслі президента. Нагадаємо, вибори в Білорусі заплановані наступного року, і їх, найімовірніше, перенесуть із літа на лютий або ж початок весни.

«Учора я подумав про це: ну а хто? Ось я прийду, ви скажете: слухай, порадь, кого підтримати у цій ситуації. Чесно, я не знаю», - сказав «незамінимий» із понад 30-річним стажем президентства та пояснив одному зі студентів, що «президентами не стають, а народжуються!»

Також читайте: Знову ядерні погрози від путіна світу: Лукашенко на підтанцьовці

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: