Лукашенко підгавкнув російській пропаганді про бажання Польщі окупавати захід України

НОВИНИ 08.07.2023 Коментарі 0

Білоруський диктатор відпрацьовує 30 російських рубликів у ролі поширювача тез кремлівської пропаганди. Найсвіжіший випадок обурив офіційну Варшаву – лукашенко заявив, що нам [з путіним] «абсолютно неприйнятне» захоплення Польщею чи Заходом території України.

Про це лукашенко днями тараторив під час зустрічі із представниками світових медіа та російських засобів масової пропаганди. Його відповідь пролунала на провокаційне запитання «журналістки» російської агенції «тасс» натальї таланової. Відео розмови виклали у ТГ-каналі лукашенка.

На слова бульбофюрера, який став другим вусатим спікером кремля після пєскова, змушені були відреагувати в уряді Польщі.

Білоруський диктатор знову атакує Польщу своїми брехливими заявами про нібито плани Польщі напасти на західну частину України, написав у Твіттері уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Польщі, координатор спецслужб РП Станіслав Жарин.

За його словами, остання заява лукашенка – це «будівництво чергового пласта інформаційної діяльності проти Республіки Польща». А білоруська пропаганда вже багато місяців підтримує дії росії.

«Обидва режими поширюють брехню, представляючи Польщу як країну, яка нібито готує напад на Україну та хоче окупувати її західні землі.

Білорусь і росія, щоби зробити свою брехню достовірною, сфабрикували багато документів, видаючи себе за польські й українські інституції, видали неправдиві заяви та поширили неправдивий вміст.

Наразі Лукашенко у своїй заяві заявив, що для Білорусі та росії «абсолютно неприйнятна можливість окупації західних територій України Польщею чи іншими західними країнами.

Це створює ще один пласт брехні.

«Плани» Республіки Польща лукашенко подає як факт. Його слова є спробою довести власну брехню, а також вказати, що Білорусь і Росія є гарантом безпеки для України. Таким чином Росія та Білорусь знову атакують Польщу, представляючи її як загрозу для України, Європи та її західних союзників. Водночас білоруський деспот припускає, що Мінськ і Москва є гарантами стабільності та безпеки», - пояснив Станіслав Жарин.

Також читайте: Польський урядовець розповів про нові атаки російської пропаганди

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: