Угорщина готується до «збройної провокації» 23 жовтня

НОВИНИ 22.10.2024 Коментарі 0

Збройні акції до річниці війни за незалежність 1956 року очікують в Угорщині. Відповідне попередження угорська влада отримала від американських спецслужб.

Інформацію про це підтвердили в Урядовому інформаційному центрі, повідомляє портал Telex.

«На вихідних угорські служби отримали інформацію від своєї партнерської служби США про те, що молоді люди провели бесіду в онлайн-групі про акцію за участю осіб, які перебувають під захистом, заплановану на найближче майбутнє», - цитують журналісти відповідь урядовців.

За даними дипломатичних джерел, угорська влада була повідомлена американською розвідкою близько двох тижнів тому про те, що певні особи можуть готуватися до збройних дій у річницю війни за незалежність 1956 року. Угорські медіа зазначають, що не володіють інформацією про деталі операції, її учасників та місце її проведення.

Урядовий інфоцентр не повідомляє, які контрзаходи вживаються угорськими силовиками. Лише зазначили, що «з огляду на міжнародні події останніх місяців, коли кілька провідних політиків зазнали нападів з боку озброєних бойовиків, угорські служби та Антитерористичний центр приділяють особливу увагу перевірці такої інформації та вжиттю необхідних заходів».

Як пишуть журналісти Telex, вони ще не мають офіційного підтвердження, однак за інформацією джерел у силових структурах на вихідних Контртерористичний центр затримав півдюжини молодих людей в одному з пабів Будапешта. Рейд нібито був пов’язаний із сигналами від спецслужб США. Однак, як стверджують журналісти, у молодиків не було виявлено вогнепальної зброї, лише страйкбольна, а також принаймні одна деактивована зброя.

23 жовтня 1956 року з масових демонстрацій студентів у Будапешті почалося повстання проти комуністичного режиму. Його учасники (близько 50 тис. осіб) вимагали демократичних перетворень, виводу радянських військ і зміщення сталіністів з державних постів. До 11 листопада повстання було придушене радянськими військами за участі органів держбезпеки Угорщини.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: