Латиніна знову дала привід назвати її агенткою фсб  

НОВИНИ 25.03.2024 Коментарі 0

Відома російська журналістка Юлія Латиніна, яка як блогер активно працює з українською авдиторією, у перші години після трагедії в концертному залі  "Крокус Сіті Хол" звинуватила Україну у причетності до цього теракту.

Згодом цю ж версію  озвучило фсб, а вже наступного дня після теракту, тобто 23 березня, по обіді і путін у своєму зверненні до народу очікувано заявив про український слід.

Отже спершу Латиніна розмістила у мережі Х такий пост.

Наступного дня вранці вона видалила антиукраїнську писану і покаялася, розмістивши новий допис, мовляв, була в стані аффекту.

Український блогер і громадський лідер Денис Казанський так прокоментував «швидке прозріння» Латиніної: «Але оскільки ти провокатор і твоя мета – розпалювати ненависть до України, ти одразу, не маючи жодної інформації, звинуватила українську сторону. І займатимешся такими ж провокаціями далі. Які ж ви там нелюди, просто слів немає».

Також додамо, що за версією Марка Солоніна  російського дослідника історії німецько-радянської війни, публіциста та блогера, який нині живе у Києві,  теракт під Москвою (за останніми офіційними даними вбито  137 цивільних людей) – це невдала спецоперація фсб, яка в основному зірвалась через те, що «терористів», яким дозволили спокійно виїхати з Москви, непланово затримали представники російської тероборони. До того ж затримали, біля кордону з Білоруссю, хоча їх мали затримали спецназівці біля кордону з Україною. Мета ж спецоперації головно полягала у тому, щоб створити для путіна привід для радикалізації війни на Україні.     

Також нагадаємо, що це вже не перший раз, коли Латиніна виступає у ролі провокатора, який зловживає раніше здобутою довірою. Зокрема, Вікіпедія нагадує, що у програмі «Код доступа» на радіо «Ехо Москви» від 1 серпня 2015 Латиніна висловила таку характеристику Україні та  української мови: «Проблема, існуюча зараз ситуація в історії України та Росії, була закладена більшовиками, які в пошуках підтримки віддали Україні частину Російської імперії, які штучно підтримували українську мову … … Якби не більшовики, то до кінця XX століття Україна, ну, мала б приблизно те ж саме, що Шотландія. Тобто навіть Шотландія може відокремитися від Англії, але вона як і раніше говорить англійською. Навіть Ірландія говорить англійською. На початку XX століття українська мова була б в Україні, ну, приблизно така же, як зараз бретонська у Франції. Це мова частини неосвіченого населення. Тому коли в 1991 році розвалився Радянський Союз, то утворилася штучна держава не в поганому сенсі цього слова, а в тому, що якби ця держава була при більшовиках нарізана іншим чином, то ми розуміємо, що вона розпалася б іншим способом.

І почалася проблема у цієї держави українізації, коли підлегла і, загалом-то, нехай пробачать мене мої українські друзі, не так культурно розвинена мова, як мова російська".

Водночас торік у вересні видання Економічні новини, розповіло історію про те, як російській журналістці Латиніній не сподобалися питання українського журналіста Михайла Ткача, який знайшов у Лондоні посібників путіна: "Так звана “ліберальна” російська журналістка Юлія Латиніна розкритикувала розслідування українця Михайла Ткача, який знайшов у Лондоні деяких представників бізнес-еліт росії з оточення путіна. Випад Латиніної спровокував нову хвилю критики вже на адресу “опозиційної” медійниці з рф".

Фото – Юлія Латиніна/enovosty.com

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: