Координаційний штаб відновив роботу серверів після хакерської атаки і сподівається на обмін полоненими  

НОВИНИ 29.01.2024 Коментарі 0

Після належної перевірки IT-фахівцями всі сервіси Координаційного штабу, які у неділю, 28 січня, зазнали DDoS-атаки, працюють у штатному режимі та доступні онлайн. У Координаційному штабі також сподіваються, що попри падіння російського Іл-76 та відмову росії обмінювати полонених, надія на звільнення українських бранців є.

Про відновлення після хакерської атаки роботи сервісів сьогодні, 29 січня, повідомив ТГ-канал Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими (КШППВ).  

"Вочевидь, ворог вирішив, що інформація, зокрема, про подробиці обмінів військовополоненими та падіння літака ІЛ-76 несе для нього загрозу. Попри всі перепони, Координаційний штаб продовжує роботу над поверненням наших громадян з російської неволі", - йшлося у повідомленні КШППВ. 

Про велику ймовірність, що обмін полоненими усе ж таки відбудеться, кажуть  і в Головному управлінні розвідки міністерства оборони України. 

Попри падіння літака Іл-76 і заяви російської сторони, що обмінів полоненими між Україною і росією тепер не буде, переговорники з обох боків, задіяні у процесі обміну, продовжують комунікувати. Про це заявив в етері Радіо Свобода представник Головного управління розвідки міністерства оборони України Андрій Юсов.

"Незважаючи на падіння літака Іл-76 і заяви російської сторони, що обмінів військовополоненими між Україною і рф тепер не буде, переговорники з обох сторін продовжують комунікації. Це дає підстави вважати, що найближчим часом ми все ж таки будемо мати нові результати", - зазначив Юсов. 

Великі надії на визволення українських воїнів з російського полону поладає і очільник ГУР Кирило Буданов. 

"Життя наших людей, наших громадян, військовослужбовців чи цивільних, не має бути в небезпеці і в тих жахливих умовах, в яких їх там утримують. Усе, що можна зробити, ми зробимо. Я певен, що найближчим часом обмін все ж таки відбудеться", - зазначив начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов.

Нагадаємо, на росії заявляли про припинення процедури обмінів після падіння 24 січня військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області. На його борту було буцімто 65 українських бранців, а повітряне судно збила українська ракета, волала російська пропаганда того дня з усіх можливих ресурсів. Проте у кремлі дотепер не підтвердили жодними доказами свої слова і звинувачення. Того дня планували обміняти найбільшу кількість полонених з обох боків. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: