«Україні потрібні не строковики, а професійна армія» - це спецоперація рф, - Ганна Маляр

НОВИНИ 29.01.2024 Коментарі 0

На нашому інфополі росіяни працюють доволі професійно, запускаючи у суспільство дискусії, які ми заковтуємо, наче риба гачок із приманкою. Тому що нам не дай їсти — дай посваритися, подискутувати й обов’язково висловити публічно свою позицію. Ми, українці, в усі ці дискусії занурюємося так, що інколи втрачаємо життєво важливі для нашої держави інтереси.

Таку думку висловила в інтерв’ю «Детектор медіа» ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр. Вона нагадала, що до призначення у Міноборони вона декілька років була тренеркою підрозділів Служби безпеки з виявлення спецоперацій Росії у нашому інформаційному полі та знешкодження таких операцій.

За словами Маляр, щоби перемагати в інформаційному полі, потрібно перейматися не рашапропагандою та що вони у себе транслюють про війну (це не являє для нас небезпеки), а тим, як росіяни працюють на нашому інфополі.

Як приклад рашистської інформаційної спецоперації, вона навела дискусію, запущену у 2000-х роках про те, чи потрібна Україні призовна армія.

«Теза про те, що Україні не потрібні строковики, а потрібна професійна армія, було впроваджено досить вправно. Їм вдалося переконати наше суспільство, що призовники нам не потрібні. І Янукович за кілька тижнів до Майдану видав указ, яким ліквідував строкову службу, відтак у військкоматах познищували документацію. Так росіяни готувалися до війни», - зазначила Ганна Маляр.

Вона також нагадала, що рашисти понад 10 років вели цю кампанію, залучили когось напряму, а когось використали «втемну» — і безліч українських експертів і політиків на цій темі робили собі публічний капітал. Коли сюди приїздили генерали країн НАТО, вони наполягали на думці, що Україні потрібна водночас і призовна, і професійна армія. Професійна — для мирного часу, а система «призовної армії» — на випадок війни.

«Отакі спецоперації треба знешкоджувати та виявляти. Це системна серйозна робота, а не картинки у фейсбуці», - підкреслила ексзаступниця міністра оборони України.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: