Китайський дракон на боці росії та вивчає її досвід для нападу на Тайвань

АНАЛІТИКА 09.11.2023 Коментарі 0

Китай виправдовує війну росії проти України та вивчає уроки для нападу на Тайвань. Про це експерт аналітичного центру New Geopolitics Research Network і керівник секції Азіатсько-Тихоокеанського регіону у Центрі досліджень армії, конверсії та роззброєння / CACDS Юрій Пойта повідомив на своїй сторінці у FB.

Своїми висновками про військову модернізацію Китаю він поділився з  учасниками  міжнародної конференції в National Defense University про військову модернізацію Китаю.

Доповідь українського фахівця базувалася на методології дослідження контент-аналізу за "зачиненими дверима" дискусій протягом 2022 року з китайськими експертами, афілійованими з урядом – міністерствами закордонних справ та оборони КНР.  Китай вивчає з російсько-української війни, в тому числі і щодо своїх майбутніх дій проти Тайваню.

Подаємо основні висновки його доповіді:

1. Китай вивчає російсько-українську війну, в тому числі проектуючи свої дії на Тайвань з точки зору стратегії, застосування певних типів озброєння, зменшення потенційної допомоги Заходу.

2. Китайська сторона вважає російське вторгнення в Україну цілком виправданим, логічним і незворотнім. Оскільки "росія була принижена, виключена, зазнавала тиску з боку НАТО" тому "вимушена захищатися та відновити історичну справедливість". Китай відчуває аналогічні почуття, тому співчуває росії та підтримує її дії. Помилкою є лише те, що росія не може поки що виграти війну, оскільки неправильно провела розрахунки і планування.

3. Китай не визнає суб'єктність малих націй. Це випливає із висновків китайських експертів щодо України (маріонетки Заходу, зовнішнє управління, кольорові революції тощо), і таке саме ставлення виявляє до Тайваню. Це може призвести до неправильних розрахунків готовності малих націй до спротиву, оскільки він вважає їх маріонетками Заходу.

4. Потрібно виключити транспарентність поля бою – забезпечити інформаційну ізоляцію Тайваню під час воєнної операції. Оскільки публікація воєнних злочинів росії в Україні суттєво змінили точку зору міжнародного співтовариства, що дало можливість Україні отримати суттєву допомогу. Щоби цього не сталося з Тайванем, потрібно пошкодити підводні комунікаційні кабелі і знайти рішення щодо придушення низькоорбітального супутникового зв'язку.

5. Гіперзвукова зброя дуже ефективна. Це може відкрити нову можливість для військово-технічної співпраці між Китаєм і росією.

6. Режим путіна стабільний, і йому ніщо не загрожує. Тому у випадку підготовки Китаєм аналогічних умов для забезпечення внутрішньої та зовнішньої безпеки від початку війни проти Тайваню китайському керівництву ніщо не загрожуватиме. Наразі Китай робить подібні заходи, направлені на укріплення внутрішньої стабільності та економічної і технологічної безпеки.

7. Тиск на Захід може бути ефективним. І потрібно знайти слабкі місця для того, щоби внести розкол у позицію Заходу і припинити чи послабити таким чином підтримку України. "Втома від України", "повернення до бізнесу з росією" та ін. Якщо це вдасться з Україною, - це вдасться і з Тайванем.

8. Ядерний шантаж росії – надзвичайно ефективний і допоміг кремлю суттєво знизити та затримати підтримку Заходом України. Інший висновок - "США не будуть воювати з ядерною державою". Це означає, що аналогічний ядерний шантаж із великою ймовірністю буде застосований Китаєм для того, щоби виключити втручання США та союзників у конфлікт навколо Тайваню.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: