ліліпутін приперся до Казахстану і знову обізвав Токаєва

НОВИНИ 09.11.2023 Коментарі 0

Бункерний дід поїхав до Казахстану на запрошення тамтешнього президента Касим-Жомарта Токаєва. При цьому чимало журналістів затамувавши подих найбільше чекали, чи ліліпутін не зрадить своїй звичці перекручувати ПІБ свого казахського колеги. І він не підвів.

Під час виступу на XIX форумі міжрегіонального співробітництва кремлівський карлик знову не зміг правильно вимовити по батькові президента Казахстану. Разом із Токаєвим він підключився за допомогою відеозв’язку до пленарного засідання XIX Форуму міжрегіонального співробітництва росії та Казахстану, що проходить у Костанаї.

На початку свого виступу ліліпутін правильно вимовив ім'я та по батькові Токаєва — Касим-Жомарт Кемелевич. А пізніше, коли розповідав про взаємний товарообіг із Казахстаном у 2022 році, то достатньо невиразно промовив по батькові Токаєва.

«За прямої активної участі регіонів наш взаємний товарообіг з Казахстаном у 2022 році збільшився більш ніж на 10%. Ось, Касим-Жомарт КеЛЕМОвич сказав, що 27 мільярдів, за нашою статистикою – 28,2 мільярда доларів», - промимрив ліліпутін.

На те, що бункерний знову неправильно вимовив по батькові Токаєва, звернули увагу казахстанські ЗМІ (за цим покликом можна переглянути фрагмент відео).

Насправді ліліпутін не вперше невиразно вимовляє ім'я і по батькові Токаєва. 17 червня 2022 року на Петербурзькому економічному форумі букерний назвав Токаєва словосполученням, яке прозвучало приблизно як «Кемежам Ішемільєвич». У січні того ж року ліліпутін під час онлайн-засідання ОДКБ висловив підтримку «Кемелу Жомартовичу».

Журналісти вже досліджували «обмовки» кремлівського карлика і з’ясували, що найчастіше він перекручував імені та по батькові лідерів країн з Центральної Азії. Наприклад, колишнього президента Киргизстану Алмазбека Шаршеновича Атамбаєва ліліпутін обзивав і «Аланбек Шаршинич», і «Алої Решершенович». Його наступника Сооронбая Шариповича Жеенбекова путлєр якось вимовив приблизно як «Салмашач». І навіть старого товариша – Нурсултана Абішевича Назарбаєва ще у 2016-му бункерний вимовив як «Насимбіч».

За однією з версій, ліліпутін (який зазвичай ретельно готується до зустрічей та непогано пам’ятає імена) це робить спеціально, намагаючись збити з пантелику співрозмовника чи продемонструвати специфічне росіянське хамство, скоротивши ПІБ до кількох погано вимовлених приголосних.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: