Керівники польської православної церкви у Москві зустрілись із Путіним

НОВИНИ 31.01.2019 Коментарі 1

За повідомленням видання «Речпосполіта», із посиланням на офіційну сторінку Польської автокефальної православної церкви (ПAПЦ) orthodox.pl до Москви із візитом прибули архієпископ люблінський та хелмський Абель, ксьондз протоієрей Єжи Лукашевіч та протодиякон Анджей Давидюк. Делегація ПАПЦ прибула в Росію з нагоди десятої річниці інтронізації патріарха московського та всія Русі Кирила I.

«Під час перебування у Московському патріархаті делегація зустрілась із його світлістю патріархом Кирилом та президентом Російської Федерації Владіміром Путіним. Члени делегації відвідали монастир, у якому знаходяться реліквії святої монашки Параскєви із Турковіц. 31 січня цього року архієпископ Абель разом із супроводжуючими особами прийняв участь у святій літургії в Храмі Христа Спасителя у Москві» - інформує ПАПЦ.

У своєму виступі перед православним духовенством у Кремлі Владімір Путін порушив тему Православної Церкви України, яка отримала автокефалію із рук патріарха константинопольського Варфоломія І (духовного провідника православ’я у всьому світі). А також звинуватив Київ у «втручання у церковні справи»

- Залишаємо за собою право реагувати і зробимо все щоб захистити права людини, в тому числі право свободи віросповідання – заявив Путін, відповідно до повідомлень російських ЗМІ.

Нагадаємо, що Голова польського православ’я вважає дії Константинополя щодо надання Томосу «незаконними», а також вважає, що Москва повинна вирішувати питання щодо української церкви, а не Константинополь

Support the project here:

DONATE

Відгуки

igor
2019-02-19 12:39:03

Ваше повідомлення

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: