«Казацьке» дежавю на Сході України

РОЗСЛІДУВАННЯ 19.06.2020 Коментарі 2

Про активну участь так званих, «казаків» у окупації Криму та захопленні частини українського Донбасу, вже опубліковано чимало матеріалів та розслідувань. Кремлівські «атамани», «єсаули» та «казакі» із цих де-факто терористичних організацій, за активної підтримки та під «чуткім руководством» вищого політичного керівництва Росії, стали ще одним «псевдогромадським» інструментом, що використовується Кремлем задля досягнення власних неоімперських геополітичних цілей.

І видавалось би, в українському громадському просторі не може бути місця для цих «казачків», після того, як з георгієвськіми стрічками вони стояли на блокпостах Криму та із російською зброєю у руках штурмували українські міста на Сході України.

Проте у травні 2020 року «казацький» вірус Кремля повторно повернувся в Україну.

Повернувся не ховаючись, не проводячи за закритими дверима орендованих приміщень напівтаємні збори, а із гордо піднятою головою під крилом партії «Опозиційна платформа – за життя».

Йдеться про, те що у травні 2020 року за ініціативи верховного отамана Всеукраїнської козацької організації «Слобожанське Козацтво Єднальне» Міжнародного Союзу Козацьких Сил, заступника верховного отамана Союзу козацьких організацій України Олександра Гацюка, було створено першу в Україні первинну організацію козаків у складі партії «Опозиційна платформа – за життя» - саме у місті Харків.

Вочевидь вчергове кремлівські куратори дістали із шухляди папку із надписом «Харьковськая Народная Республика» і здмухнули із неї пилюку.

Зареєстрована у 2007 році ГО «Харківська Обласна Громадська Організація Слобожанське Козацтво Єднальне», після тривалого затишшя проявила себе у жовтні 2019 року, коли з нагоди святкування Дня Покрови Пресвятої Богородиці було посвячено у козацтво учнів Харківської школи номер 10. Особливістю події стало те, що до козацької присяги було прийнято всіх без виключення учнів від першого до випускних класів. А посвята проводилась під протегуванням Митрополита УПЦ Московського патріархату Онуфрія.

Абсолютно прогнозовано новостворена у травні 2020 року «казацька» організація «ОПЗЖ» відразу почала пропагувати проросійську риторику, на кшталт «відновлення миру в Україні і принципу істинного народовладдя шляхом прямого волевиявлення громадян на референдумі». І нічого дивного, зважаючи на минулі «заслуги» верховного отамана. Гацюк Олександр Олексійович, колишній член КПРС, 1958 року народження, який працював вчителем гімназії у Харкові, з 2009 року почав активно працювати на «козацькому полі» із проросійським наративом. У січні 2014 року відкрито виступав на підтримку Віктора Януковича та проти Революції Гідності.

Більше того, реанімація в українському просторі проросійських «казацьких» організацій не відбулась без вкрай дивного за своєю синхронністю зростання активності «казацьких» організацій у суміжному із Харківською областю російському прикордонні – Бєлгородській області.

Зокрема 31 травня 2020 у місті Бєлгород було підписано чотиристоронній «Протокол про наміри» між Бєлгородською і Старооскольскою єпархіями, Бєлгородським відділенням козачого товариства «Військове козацьке товариство «Центральне козацьке військо», Регіональним відділенням Загальноросійської громадської організації з розвитку козацтва Союзу Козаків-Воїнів Росії і Зарубіжжя Бєлгородської області, Бєлгородським регіональним відділенням Загальноросійської громадської організації «Союз козаків» Бєлгородського козачого округу.

Члени зазначених організацій приймали активну участь у подіях пов’язаних з окупацією українських територій, а організації за підтримки Кремля наплодили осередків не тільки на території РФ, а й на окупованих Росією українських землях.

Не складно припустити, що у Харкові під виглядом «відродження Слобідського козацтва на прикордонних територіях обох держав» найближчим часом відбуватиметься активне просування російських інтересів в Україні.

І тут насправді фатальним може стати чергове «легковаження». Невже забули українські органи безпеки, як в нещодавному минулому до окупації Криму та Донбасу, дивились скрізь пальці на військово-патріотичні табори прихильників Кремля із прапорами майбутніх квазірутворень на українському Донбасі. І чим це закінчилось. Реагувати слід кардинально та максимально жорстко, аби не довелось спостерігати чергове дежавю. Коли «казакі» в якості друзів та партнерів братаються із українськими військовими, а потому із російських автоматів та кулеметів поливають вогнем військові частини, як це мало місце в окупованому Луганську.

І наостанок, у справі із «козаками» та їх осередками, породженими партією «Опозиційна платформа – за життя», неозброєним оком можна помітити значно більше підстав для заведення кримінальних справ про «державну зраду» аніж в інших окремих випадках.

ілюстративне фото: zagittya.com.ua

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Васёк
2022-07-14 23:58:25

Ебаная кацапская прихвость.эти пидорасы хорошо мне знакомы.кроме как бухать,им больше нихуя не надо.понабирали к себе всяких отбросов общества и все норм.в свое время насмотрелся на эту нечисть,до сих пор икается,как вспоминаю этих уродов.клоуны ряженые...

Инна
2020-10-11 06:29:04

Что за бред! Они ни куда не входили! Это мнение опзж? Это им так захотелось?

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: