Іноземні найманці у складі ПВК «Вагнер»...

ОКРЕМА ДУМКА 06.01.2023 Коментарі 0

У відкритих джерелах з'явилjся нібито інтерв'ю Пригожина норвезькій газеті Aftenposten, яка розповіла про іноземних найманців у складі ПВК «Вагнер», які воюють проти України. Зокрема, були згадані норвежці.

За словами Пригожина, у складі ПВК «Вагнер» воюють 67 норвежців, причому вони здебільшого колишні військові та за всієї поваги до НАТО і Столтенберга мають на меті державний переворот у Норвегії, після повернення назад. Оптимісти.

Чи є це інтерв'ю пригожинським ІПСО, не можу сказати точно, але явно було вкинуто не так. Особливо з урахуванням акценту в тексті на норвезьких найманців, підкреслюючи тим самим міжнародну «підтримку» окупантів та стимулюючи негативну реакцію з боку партнерів України.

Але в даному контексті я не став би так загострювати увагу на цих декількох десятках самогубців, які навряд чи повернуться додому живими чи здоровими. Тим більше, що практика найму іноземців для ПВК «Вагнер» абсолютно не нова та має багаторічну історію.

Наприклад, 2020 року німецьке видання Focus опублікувало статтю, в якій докладно описувалося, як члени правих неонацистських організацій та екстремісти з Німеччини проходять навчання веденню бойових дій і партизанської діяльності у військовому таборі «Партизан» під Санкт-Петербургом.

Зокрема, у цьому таборі проходили навчання члени неонацистських та екстремістських партій «Третій шлях» і «Молоді націоналісти». А сам табір «Партизан» керується правоекстремістським «Російським імперським рухом», що під куруванням ФСБ.

Що цікаво, більшість «випускників» цього табору опинялися у складі російських ПВК, зокрема, «Вагнер» та брали участь у боях на Донбасі. А тому нічого дивного в тому, що представники радикальних та екстремістських рухів можуть бути у складі ПВК «Вагнер» зараз в Україні.

Але з цими бравими « вікінгами» ми впораємося, це критична проблема, тоді як ці «вікіноїди» повернуться до Норвегії – це справді може стати проблемою для норвезького уряду. Згадаймо хоча би нещодавню спробу держперевороту в Німеччині.

Здавалося б, у сучасній Європі, особливо нашого часу, це неможливо, але відбувається. Росія продовжує генерувати загрози кожної країни окремо, як внутрішні, так і зовнішні. І під прицілом майбутньої дестабілізації цілком може опинитися саме Норвегія.

Олександр Коваленко, Телеграм-канал

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: