«Російський путч» для Німеччини

ПЕРЕКЛАДИ 08.12.2022 Коментарі 0

«Хто ж так перевороти планує?» - так виглядає домінуючий наратив, заданий із високих кабінетів для відпрацювання у масах теми розкриття спецслужбами Німеччини розгалуженої мережі путчистів-невдах. 7 грудня понад 3 000 поліцейських і бійців спецназу провели обшуки одразу у 130 різних місцях ФРН, у т.ч. у будинках, офісах, на складах – і провели серію арештів. Ядро змови включає приблизно 52 особи.

Серед 25-ох уже затриманих осіб опинився Генріх Рейс. За дивним збігом обставин, цей персонаж – однолітка російського голомозого узурпатора. Однак на відміну від кремлівського плебея зі смердів німецький путчист – справжнісінький князь, який носить ім'я Генріха ХIII. Він представляє побічну гілку дворянського дому Рейсів із Тюрінгії. Переломними моментами історії цього дворянського гнізда, чия назва, до речі, перекладається як «російські», були дві події. Перша – це скасування монархії 1918-го року та падіння кайзерівської Німеччини. А другий удар завданий падінням Третього Рейху і приходом радянських чекістів до Східної Німеччини. Саме НКВС викрало, а потім ліквідувало частину представників дому, а ще частину взято під ковпак і перебувало під кураторством Штазі, ПГУ КДБ та ГРУ. Ймовірно, Генріх Рейс є агентом радянсько-російських спецслужб і навіть міг бути на зв'язку з пітерським чекістом номер один.

Змовники, які планували збройним шляхом захопити центральні органи влади у Берліні, мали проголосити реставрацію монархії та сходження на престол Генріха XIII. Опорою монархічного уряду виступає вкрай правий екстремістський гурт Patriotische Union, який ще називають Der Rat або «Рада». З метою захоплення влади рейхсбюргери, яких приблизно 20 тисяч, хотіли спровокувати у Німеччині хаос та громадянську війну. Ідеалом державного устрою їм виступає монархічний Німецький Рейх взірця 1871 року.

Змова розпочалася з листопада 2021 року. Хоча російська пропаганда подає зрив путчу, як «оперетку» або «африканський путч», насправді підготовка до захоплення відбувалася вкрай серйозно. З перших матеріалів контртерористичної операції «Тінь» відомо про вербування до лав виконавців перевороту колишніх і чинних бійців Бундесверу та поліції. Вони проходили системну бойову підготовку на стрільбищах. Через канали, зокрема в Італії та Австрії, до рук екстремістів потрапила зброя та дорогі телефони Iridium, здатні працювати навіть при відключенні енергомережі.

Штурмові групи щонайменше мали ліквідувати федеральний уряд і канцлера Шольца. У планах путчистів кривавий сценарій розглядався як основний.

Справа рейхсбюргерів однозначно тривалий час визначить контури політичних процесів у Німеччині. І попереду оприлюднення багатьох деталей, що вказують на російське коріння задуму. Крім принца Генріха ХІІІ, який не тільки під контролем ГРУ/ФСБ, але ще й далекий родич Павла І, кумира чинного російського недоцарька, є ще прив'язки до Москви.

Помічницею монарха путчистів була росіянка Віталіна Б., яка підтримувала зв'язок із російським центром.

У путчі брали участь фанати Росії, зокрема, екс-депутат проросійської партії АдГ Біргіт Мальзак-Вінкельман. Після перевороту вона мала стати міністром юстиції в уряді Генріха XIII. Що характерно, бойовики АдГ у період локдауну відпрацьовували штурм урядових будівель.

Важливо вказати на російські шаблони, на яких було збудовано німецьку змову. Російські спецслужби застосували під час підготовки путчу рейхсбюргерів напрацювання своїх підопічних з екстремістського угруповання QAnon у США, які у січні 2020 р. штурмували Капітолій.

Ключова роль РФ у спробі повалення німецького уряду не викликає сумнівів. Особливо на тлі того, як люто московські пропагандисти кричать: «Це не ми!», запускаючи в інфопростір дитячі відмовки.

Телеграм-канал «Сито Сократа»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: