ГУР прокоментувало збиття російського Іл-76

НОВИНИ 24.01.2024 Коментарі 0

Головне управління розвідки міністерства оборони України підтвердило факт запланованого на середу, 24 січня, обміну військовополоненими. Він не відбувся через "за твердженням російської сторони...  збиття російського літака Іл-76, який буцімто перевозив наших полонених". 

"Наразі ми не маємо достовірної та вичерпної інформації з приводу того, хто саме перебував на борту літака та в якій кількості", - зазначає ГУР у тексті

Згідно з інформацією, Україна виконала всі домовленості для підготовки обміну, а російських полонених військовослужбовців вчасно доставили на обумовлене місце, де вони перебували у безпеці. 

Далі подаємо без змін.

- Безпеку ж наших Захисників, згідно домовленостей, повинна була забезпечити російська сторона. Водночас, українську сторону не було поставлено до відома про необхідність забезпечення безпеки повітряного простору в районі міста Бєлгород у визначений період часу, як неодноразово робилось у минулому. 

Україна не була проінформована про кількість транспортних засобів, маршрути та форми доставки полонених. Відомо, що доставка полонених відбувається як авіаційним, так і залізничним і автомобільним транспортом. Це може свідчити про навмисні дії росіі, направлені на створення загрози життю та безпеки полонених. 

Посадка транспортного літака в 30-кілометровій зоні ведення бойових дій не може бути безпечною і в будь-якому разі має обговорюватися обома сторонами, адже в іншому випадку це наражає на небезпеку весь процес обміну. 

Виходячи з цього, мова може йти про сплановані та навмисні дії рф з метою дестабілізації ситуації в Україні та послаблення міжнародної підтримки нашої держави.

Також читайте: Загибель 65 військовополонених із ЗСУ в авіакатастрофі – фейк російського міністерства убивств?

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: