Російська версія з полоненими в літаку не витримує критики – експерт

ПЕРЕКЛАДИ 24.01.2024 Коментарі 0

Воєнно-політичний оглядач Олександр Коваленко розклав за порядком заяви та дії російських агресорів і пропагандистів щодо збитого у середу, 24 січня, військово-транспортного літака Іл-76  

Нижче подаємо його огляд, опублікований у ТГ-каналі експерта, у перекладі з російської.  

Отже, що відомо за падінням Іл-76 станом на 18:30? Літак упав у Бєлгородській області приблизно об 11:00.

Перше повідомлення, що з'явилося в російському інформаційному просторі, стосувалося того, що літак збило російське ППО. Потім акцент різко змінився на збиття українською ППО, причому із твердженням, що на борту були українські полонені, яких готували до обміну.

Перші кадри, що з'явилися з місця падіння, не демонстрували велику кількість тіл загиблих. Згадайте про катастрофу МН-17. Уламками літака та тілами загиблих було всипане все поле. Або хоча би бізнес-джет Євгєнія Прігожина, набагато меншого розміру та з меншою кількістю пасажирів на борту – перші кадри з місця падіння вже містили останки пасажирів.

Також, очевидно, що літак не заходив на посадку, а саме злітав із Бєлгорода. Як можна привезти полонених для обміну до Бєлгорода, якщо ти його залишаєш?

Потім з'явилася маргаріта сімоньян, з певним списком полонених на обмін, у якому опинилися українські військові, яких обміняли ще 3 січня.

Цікаво й те, що OSINT-аналітики підтвердили той факт, що літак Іл-76 був RA-78830, летів у росію через Єгипет, Саудівську Аравію та Іран, в районі Сирії зник з радарів, а потім з'явився в районі Бєлгорода. Дуже дивний маршрут як для доправлення полонених українців, хоча відомо і те, що цей борт активно брав участь в “іранському експресі”.

Питання виникало і щодо заяви міноборони рф про те, що на борту 65-ох полонених супроводжувало всього троє конвоїрів. Це критично мало для такої кількості полонених і повністю порушує статутні документи.

Через 5 годин після падіння Іл-76 з'явилося нове відео з місця, де показали шматок фюзеляжу з великою кількістю дрібних пошкоджень (на скриншоті відео), що підтвердило збиття зенітною керованою ракетою, але, знову-таки, навіть через 5 годин не показали тіл нібито загиблих українських полонених. .

Зважаючи на все вищевикладене, версія росіян з військовополоненими на борту Іл-76 з кожною хвилиною руйнується як кришталевий замок. Але небезпека в іншому.

Вони офіційно заявили, що військовополонені були на борту. Станом на 18:30 жодного речового доказу не надано, хоча, для російської пропаганди дуже важливо показати правоту їх офіційних органів. На цьому тлі виникають побоювання, що російські терористи можуть ці "речові докази" саме готувати...

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: