Фальшивий день народної єдності росії

ПЕРЕКЛАДИ 05.11.2022 Коментарі 0

Люблять у росії рефлексувати на всякі там свята, абсолютно відірвані від реальності та у всіх відносинах пронизані фальшивістю. Ось, наприклад, день народної єдності.

Сьогодні для багатьох росіян це просто причина відпочити та щось там відзначити. Черговий вихідний через незрозумілий привід.

Цікаво, чи багато росіян узагалі знають, наскільки це маніпулятивне та фальшиве свято?

Зокрема, чи знають вони, що запровадження цього свята є наслідком такої собі декомунізації в росії, яку проводили у 1990-их. Адже день народної єдності від 4 листопада – це, по суті, заміна дня жовтневої соціалістичної революції, 7 листопада.

1996 року за указом президента росії Боріса Єльцина замість дня жовтневої революції почали відзначати день згоди і примирення, якого 2004 року й замінив ось цей день народної єдності.

Цей день прив'язали до нібито подій 4 листопада 1612 року, коли народне ополчення під командуванням Кузьми Мініна і Дмітрія Пожарского штурмом узяло Китай-город, звільнивши Москву від польських військ.

Але більшість адекватних істориків, а не безхребетних прихильників путінського режиму, пояснять, чому вищеописані події не мають абсолютно нічого спільного з датою 4 листопада.

Тобто, саме свято, що спочатку було елементом декомунізації, трансформувалося за путіна, який ностальгує за СРСР, у брехливий системний, не більше ніж вихідний. Але це його, скажімо так, юридична складова. А щодо реальності? Чи є у росії єдність?

Війна проти України та часткова мобілізація на росії це показали якнайкраще. Звезені з усієї росії представники різних релігій, національностей, дуже швидко поринули в те, чого їх усі ці роки навчала їхня ж власна пропаганда – ненавидіти інших.

Перебуваючи кожен у своєму регіоні, вони не стикалися з цими іншими так близько, так глибоко, лише дотично. Тепер же буряти влаштовують поножовщину з кадирівцями. Таджики розстрілюють росіян за образу Аллаха. Кавказці б'ють росіян.

Але нерівність і взаємна ненависть демонструють себе не лише у військових частинах та у зоні бойових дій, а й у цивільному житті. Хоча б оцінка життя бурята, у 220 тисяч на місяць і каДирівця, з виплатою 300 тисяч на місяць та одноразовою виплатою аналогічної суми.

Сім'я якуту за втрату годувальника отримує трактор дров і барана, а у Підмосков'ї справно виплатять 7 мільйонів, щоби не здіймали скандал.

Ось такий він, фальшивий день народної єдності в росії. І війна в Україні розкрила його фальш якнайкраще, яскраво та феєрично. А то ще буде.

Олександр Коваленко, sait.ua

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: