Не можна допустити поширення кремлівської брехні – президент Литви

АНАЛІТИКА 05.11.2022 Коментарі 0

На необхідності протидіяти брехні путінського режиму, маніпулюванні громадською думкою за допомогою фальшування історичних фактів наголосив президент Литви Ґітанас Науседа. Таку думку він висловив під час учорашньої зустрічі із екс-главою Польщі Олександром Кваснєвським.

«В умовах війни Росії проти України вкрай важливими є питання відповідальності за скоєні воєнні злочини та питання боротьби на інформаційному полі. Ми не можемо допустити, щоби кремлівська пропаганда вільно поширювала брехню та маніпулювала громадською думкою, спотворюючи історичні факти, виправдовуючи свою військову агресію», - цитує пана Науседу литовський національний мовник LRT.

Співрозмовники також обговорили теми безпеки й оборони країн і боротьби з дезінформацією.

«Як на національному, так і на європейському рівні нам потрібно більше уваги приділяти збереженню історичної пам'яті», - підкреслив глава Литви.

Він наголосив, що цінує принципову позицію Польщі – сильну політичну та військову підтримку України в умовах російської агресії. А тісна співпраця між Литвою та Польщею необхідна задля безпеки і стабільності в регіоні.

Нагадаємо, днями секретар ради безпеки російської федерації ніколай патрушев під час зустрічі секретарів радбезів країн СНД видав спіч про намагання колективного Заходу сфальсифікувати історію. Як писав ЗІФ, він, зокрема, сказав: «Підручники та навчальні курси для країн СНД, які фінансує Вашингтон, дають вкрай збочене розуміння історії СРСР, ролі росії у розвитку держав Центральної Азії та Закавказзя».

На росії путінський режим і його ідеологи систематично та послідовно викривляють історичні факти та підгяняють їх під ідеологію рашистського ура-патріотизму. У кремлі дуже дратуються та боляче реагують на факти, що розвінчують російську пропагандистську маячню.

Наприклад два роки тому перед російським «дньом пабєди» той же ніколай патрушев нарікав на матеріали західних «істориків-очорнювачів», що «зі збоченим трактуванням фактів і нахабними вигадками заполонили інформаційний простір».

Довільне трактування історичних подій неодноразово дозволяє собі й путін. Його маячня іноді суперечить одна одній. У грудні 2019 року він казав, що «українців придумав граф Потоцький». У липні минулого року історики і пропагандисти путінського режиму допомогли написати путіну статтю «про історичну єдність русскіх та українців», у якій називає росіян та українців одним народом. А ще через півроку ляпнув, що Україну створив дєдушка лєнін.

Фото lrt.lt

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: