До ліліпутіна прилетів Карлсон. Але чи було у них інтерв’ю?

АНАЛІТИКА 05.02.2024 Коментарі 0

Рашисти – як кепські шоумени: самі створили сенсацію, запросивши до москви одіозного телеведучого Такера Карлсона, а тепер вже грають цю комедію до кінця. І самі з собою сперечаються – буде він брати інтерв’ю у кремлівського карлика, чи ні. Чи може уже взяв?

У понеділок всі найбільші пропагандистські рашаЗМІ облетіла «сенсація»: у москві помітили знаного трампіста, колишнього телеведучого популярного телеканалу Fox News Такера Карлсона.

Обставили цю неабияку для росіянських боліт подію в кращих традиціях драматургії: мовляв, з’явився зненацька, мета поїздки невідома. Але приїзд фігури такого калібру (прихильник республіканців, добре знайомий із експрезидентом США, може мати від нього доручення), та ще й перед виборами на московії – точно має якусь вищу мету.

А що може бути вище, ніж розмова із самим бункерним дідом? Ось і заходились рашапропагандисти обсмоктувати тему вірогідного інтерв’ю, яке мав брати Карлсон у ліліпутіна. Зрештою, той сам підіграв цій інтризі: на запитання, чи справді він приїхав до московії з метою порозмовляти із бункерним дідком, американець відповів як справжній агент – «Подивимось».

При цьому вуса пєскова від імені кремля заявив, що наразі не може відповісти щодо інтерв’ю. І пообіцяв, що «як тільки, так зразу» повідомить, якщо раптом до цього у них із Карлсоном дійде. А взагалі-то, мовляв, адміністрація ліліпутіна не повинна давати будь-яку інформацію щодо пересування іноземних журналістів.

Тож за відсутності будь-яких зрозумілих версій цього дивного візиту рашажурналісти узялися писати про те, що вдалося накопати. Що Карлсон летів до московії через Стамбул. Що на росії він опинився ще 1 лютого. Що за започаткованою ще в радянські часи традицією «дорого гостя» повели у Великий театр дивитись балет. І що загалом Такеру Карлсону росіянська столиця «дуже сподобалась».

Найсміливіші рашаЗМІ навіть повідомили, що бесіда, заради якої американський журналіст здолав чималий шлях, таки відбулася. І коли інтерв’ю вийде, то «усе розставить на свої місця».

Навряд чи ця «інтрига» триматиметься недовго. Тим більше, що інтерв’ю у ліліпутіна Карлсон мріяв взяти вже доволі давно. Але і тут не обійшлося без легенд, про які дуже вчасно нагадали рашаЗМІ: то ведучому вже нібито встигла завадити Агенція нацбезпеки США (АНБ), зламавши телефон ще у 2021 році. А потім вже наприкінці літа 2023 року боброєдка марго сімоньян розповідала, що Карлсон «дуже просить інтерв’ю» з ліліпутіним, а вже за місяць він скаржився, що «уряд США зірвав його плани».

Також рашаЗМІ зацитували кількох проросійських американських політиків, які різними словами повторили наратив про те, що «у США бояться можливого інтерв’ю з ліліпутіним», бо влада там «не любить, коли американці чують правду» чи взагалі «будь-які альтернативні точки зору в інфопросторі країни». Про те, що США вважаються колискою вільної преси у світі (і там плюралізм думок регламентований Конституцією), росіянським читачам їхні ЗМІ нагадати, звісно, забули.

Що ж, розігрів перед інтерв’ю, яке мало б «розвінчати західну брехню» на росії пройшов успішно. Але є надія, що ці зусилля мало допоможуть Карлсону в пропихуванні рашистських наративів на решту світу. А те, що росіянці вже залучають таких мастодонтів, свідчить, що в їхньому арсеналі інформаційного впливу залишилось уже не так багато дієвих інструментів.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: