Витівки Карлсона: за «непотрібне інтерв’ю» з вовкулакою ліліпутіним йому загрожують санкції ЄС

АНАЛІТИКА 08.02.2024 Коментарі 0

Поки на московії робили дурнувате шоу довкола походеньок скандалічного телеведучого Такера Карлсона, зроблений ним анонс інтерв’ю з кремлівським карликом уже викликав огиду та негативну реакцію у світових політиків.

Представника адміністрації США, координатора Ради нацбезпеки Джона Кірбі під час брифінгу запитали, чи є в Білому домі «якісь занепокоєння щодо будь-якої дезінформації», яка може виникнути з інтерв’ю Карлсона з ліліпутіним.

У відповідь Кірбі сказав, що не стане випереджати інтерв'ю, яке ще не вийшло, проте висловився щодо загалом доцільності такої розмови.

«Я вважаю, що це досить очевидно, усім повинно бути дуже очевидно, що путін зробив в Україні, і фіктивні, абсолютно фальшиві та смішні причини, якими він намагався це виправдати. Я не думаю, що нам потрібне ще одне інтерв'ю з владіміром путіним, щоб зрозуміти його жорстокість», - зазначив Кірбі.

Тим часом депутати Європарламенту пропонують перестати пускати Карлсона до країн ЄС. Про це пише видання Newsweek.

Колишній прем’єр-міністр Бельгії та нинішній член Європейського парламенту Гі Верхофстадт вважає, що інтерв'ю з ліліпутіним може призвести скандально відомого ведучого до конфлікту із ЄС. Тож він закликав колег заборонити «рупорові Трампа і путіна» в’їзд до країн Євросоюзу.

«Оскільки Путін є військовим злочинцем, а ЄС застосовує санкції до всіх, хто допомогти йому в цих зусиллях, здається логічним, щоб Служба зовнішніх дій також розглянула його справу», - наголосив Гі Верхофстадт.

Як і практично будь-яка європейська процедура, накладення цих санкцій може бути тривалим і складним процесом. Але виявилося, що експрем’єр Бельгії не один такий, хто готовий над цим попрацювати.

Колишній депутат Європарламенту Луїс Гарікано висловив солідарність з позицією Верхофстадта. «Він (Карлсон) більше не журналіст, а пропагандист найогиднішого режиму на європейській територіі, який є найбільш небезпечним для нашого миру і безпеки», - сказав Гарікано.

Інший чинний євродепутат Урмас Пает (колишній очільник МЗС Естонії) нагадав, що путін – не просто президент країни-агресора, він розшукується Міжнародним кримінальним судом і звинувачується в геноциді та воєнних злочинах.

«Карлсон хоче надати трибуну людині, яку обвинувачують у злочинах геноциду це неправильно. Якщо путіну є що сказати, він має сказати це перед МКС. Водночас Карлсон не є справжнім журналістом, оскільки він явно висловлював свою симпатію до російського режиму і путіна та постійно принижував Україну, яка стала жертвою російської агресії. Отже, за таку пропаганду злочинного режиму можна потрапити до санкційного списку. Це стосується передусім заборони на в'їзд до країн ЄС», - наводить слова Паета Newsweek.

Його колега-євродепутат, ексміністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський вважає, що оцінювати поведінку Карлсона мали б американські журналісти. Натомість є ближчі проблеми: «Тут, у ЄС, у нас є топ-політики – Еммануель Макрон та Олаф Шольц, – які продовжують говорити з путіним. Я б хотів, щоби пан Верхофстадт подбав про тих європейських політиків, які продовжують шукати, як заспокоїти росію замість того, щоби допомогти Україні виграти війну», - зазначив Ващиковський.

Як уже писав ЗІФ, днями стало відомо, що ексведучий телеканалу Fox News Такер Карлсон перебуває у москві, і метою його приїзду, вірогідно, є інтерв’ю з кремлівським карликом. Пізніше скандально відомий журналіст анонсував свою розмову з російським диктатором та міжнародним злочинцем у відеозверненні на своєму сайті. 

Інтерв'ю Карлсона зробить його першим представником західних ЗМІ, який взяв інтерв’ю у ліліпутіна після повномасштабного вторгнення в Україну. Пояснюючи свій мотив, Карлсон сказав у відеозаяві у вівторок: «Більшість американців не мають уявлення, чому путін вторгся в Україну або які його цілі зараз».

Зміст інтерв’ю Карлсона з бункерним дідом ще не ясний, але, враховуючи тривалий захист телеведучим аспектів російської політики, усі очікують, що воно буде прихильним до москви.

Карлсон також заявив, що Ілон Маск пообіцяв не блокувати інтерв’ю з Путіним на платформі X. А також повідомив, начебто попросив про інтерв’ю і президента України Володимира Зеленського. І висловив сподівання, що той прийме цю пропозицію. При цьому, як пише ВВС в матеріалі, присвяченому анонсованому інтерв'ю, Карлсон неодноразово із симпатією відгукувався про путіна і не приховує своєї антипатії до президента України, називав Володимира Зеленського диктатором і висловлювався про нього неприйнятно.

Тепер багато чого залежатиме від блискавичності та доречності в реакції українського МЗС на це інтерв’ю з міжнародним злочинцем. Адже шум, який зчинили довкола нього рашапропагандисти і прихильники Карлсона, можна використати як ефективне тло для нагадування, з ким і за що бореться Україна та чим решта цивілізованого світу нам може допомогти.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: