Для розселення переміщених осіб потрібно задіяти об’єкти незавершеного будівництва, - очільниця Львівського району Христина Замула

НОВИНИ 24.05.2022 Коментарі 0

У Львівському районі загалом вдалося налагодити роботу всієї критичної інфраструктури. «Зараз ми працюємо над релокацією підприємств, займаємося питаннями місцевого бізнесу і координацією роботи місцевої громади у всіх проблемних питаннях», - розповіла в інтерв’ю ЗІФ голова Львівської районної військової адміністрації Христина Замула.

За її словами, зараз більш як сотня підприємств хотіла б перемістити своє виробництво на територію Львівського району. Близько 70 переміщених зі східних областей виробництв на території Львівщини вже працюють. Переважно це підприємства харчової промисловості, швейне виробництво, виготовлення холодильного обладнання тощо. «Місцеві територіальні громади також зацікавлені, щоб бізнес переселявся до них – адже це додаткові надходження до їхнього бюджету», - зазначає Христина Замула.  

Непростим є питання розселення внутрішньо переміщених осіб. На думку голови Львівської РВА, насамперед варто задіювати об’єкти незавершеного будівництва (до лютого на території району таких нараховувалося близько 110) – це набагато швидше і краще, аніж будувати нове житло. Натомість постає питання фінансування, адже, за словами Замули, ані територіальні громади, ані громади, ні районні бюджети, навіть обласний бюджет не в силі це самотужки забезпечити.

Тому керівництво Львівської РВА та області активно співпрацює з міжнародними благодійними фондами та ПРООН, які готові долучитись до цього процесу. Потребу Львівщини у фінансуванні цих питань оцінюють у 1,6 млрд. грн.

Також Христина Замула розповіла на запитання, хто мав би контролювати гуманітарні вантажі, що чекає транспорт Львівського району через паливну кризу, чи буде втілено проєкт добудови Північної ділянки львівської об’їзної дороги та як вдалося налагодити співпрацю Львівської РВА із Львівською мерією. Докладніше про це – у відеоверсії інтерв’ю:

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: