«Денацифікацію» України здійснюють російські… нацисти

РОЗСЛІДУВАННЯ 24.05.2022 Коментарі 0

Проти української армії на боці росії воюють нацисти та неонацисти всіх мастей. Парадокс полягає у тому, що кремль, який оголосив однією зі складових своєї «спецоперації» в Україні «денацифікацію», використовує у боях рафінованих нацистів. Про це стало відомо з німецького видання Der Spiegel, яке посилається на конфіденційний звіт Федеральної служби розвідки (BND).

Документ на семи сторінках минулого тижня BND розіслала у федеральні міністерства. Звільняти Україну від «нациків» приперлися мотивовані російські імперці, ультранаціоналісти й адепти Гітлера, чиї лідери внесені на Заході до списків терористів.

Телеграм-канал «МО» виклав витяги з публікації Der Spiegel, що їх ЗІФ подає нижче.

«Імперський легіон» та група «Русіч» - щонайменше два правоекстремістські угруповання, що воюють проти української армії. Про кількість правих екстремістів у складі груп німецька розвідка не повідомляє - лише назви груп. Така співпраця, пише BND, робить абсурдною офіційну причину вторгнення росії в Україну – провести «денацифікацію країни».

«Імперський легіон» - це воєнізований підрозділ (називає себе патріотичним клубом) правоекстремістського Російського імперського руху. Він уже воював в українському Донбасі - 2014 та 2015 років. Рух визнано терористичною організацією в США та Канаді, а його лідери – Станіслав Воробйов, Дєніс Ґарієв та Ніколай Трушалов - внесені до списку терористів особисто.

Наступного дня після початку вторгнення Росії в Україну лідер «Імперського легіону» Ґарієв написав у Телеграм: «Немає сумніву, що йдеться про ліквідацію сепаратистського утворення (під назвою – ЗІФ) Україна».

Але в бій «імперці» вступили не одразу. Ще на початку березня Ґарієв закликав соратників до терпіння, але потім «Імперський легіон» оголосив, що вирішив взяти участь у бойових діях. За даними BND, легіон набирав людей із військовим досвідом, а також запрошував випускників навчального центру «Партізан» при Російському імперському русі, що функціонує у місті путіна Санкт-Пєтєрбурґ (Лєнінґрад). BND не має інформації, чи рішення вступити у війну прийнято на прохання чи після консультацій з керівництвом росії.

Заступник Ґарієва загинув в Україні, повідомляє BND, сам Ґарієв поранений, іще щонайменше два екстремісти також отримали тяжкі поранення.

Група «Русіч» у бойові дії проти України, за даними німецьких розвідників, вступила у війну не пізніше початку квітня 2022 року. За даними BND, є непідтверджені відомості, що «Русіч» - частина сумнозвісної приватної військової компанії «Ваґнер», яка воювала на Донбасі у 2014-2015 роках. За даними BND, група «Русіч» відрізняється особливою жорстокістю, відома тим, що ніколи не бере полонених. Імовірно, «Русіч» воював і в Сирії.

Один із двох засновників «Русіча» вважається садистом – він перед камерою вбив цуценя, а потім виклав відео вбивства у соціальні мережі. BND у звіті наводить докази того, що лідери «Русіча» поділяють нацистські ідеї. На одній фотографії засновника гурту Алєксєя М. зображено з прапором зі свастикою, на іншому - співзасновник руху Ян П. викидає гітлерівське вітання рукою перед багаттям.

Згадується у доповіді і якийсь правий екстреміст Олександр М. Він із Донецька та намагався набрати добровольців через Телеграм: за інформацією з месенджера, він виконував невідомо ким прийняте рішення створити батальйон для підтримки проросійських і російських сил. Сам М. у минулому воював на боці Росії на Донбасі. Відомий широкому загалу як військовий кореспондент «Першого каналу», стверджує німецька розвідка.

Схоже, у BND не дуже напружувалася, коли готувала цей звіт для уряду Німеччини. Українська преса пише давно та детально про діяння російських нацистів-головорізів. Причому бере інформацію з відкритих джерел – російські нацисти поширюють про себе інформацію, фото та відеоматеріал на своїх сторінках у соцмережах і сайтах абсолютно не криючись. І фсб росії не має жодних зауважень до діяльності цих звірів у людській подобі. Більше того, путінські спецслужби якраз курують діяльність таких структур.

Також викликає подив приховування прізвищ. Вочевидь, це такі «стандарти» німецького журналістики. Алєксєя М. та Ян П. – не хто інші, як Мільчаков і Пєтровскій. Про них уже декілька років відкрито пишуть не лише українські мас-медіа.

Серед найсвіжіших згадувань про російських нацистів у боях проти України є повідомлення у Twitter від ІнфоВійська України. У ньому йдеться про «один із неофіційних підрозділів» збройних сил російської федерації – диверсійно-штурмову розвідувальну групу «Русіч». Один із бійців позував біля українського БТР-4.

Група «складається з неонацистів і очолює її сумнозвісний садист Мільчаков».

Російське медіа «Фонтанка» у березні 2015 року писало про міжнародний російський консервативний форум (МРКФ), що відбувся у готелі «Холідей Інн» у Санкт-Пєтєрбурґє.  

У ньому брав участь націоналіст Алєксєй Мільчаков, «відомий як командир групи «Русіч», що воює на Донбасі».

Як писало тоді російське видання, захід анонсувався як з'їзд патріотичних і консервативних сил Європи, що сповідують ідеї націоналізму.

Організатори відкидали звинувачення у фашистському та неонацистському характері форуму. Опоненти такого зібрання звертали увагу на суперечливий склад учасників, до яких входили представники німецької Націонал-демократичної партії і грецької партії «Золота зоря», відомі своїми ультраправими ідеями.

«Не менш суперечливим опонентам МРКФ здалася поява на форумі націоналіста Алєксєя Мільчакова, на прізвисько Фріц, – командира диверсійно-розвідувальної групи «Русіч», що воює на Донбасі. Мільчаков свого часу позував із нацистськими прапорами, а також притягувався до відповідальності за знущання над тваринами. Нещодавно Мільчаков потрапив до європейських санкцій», - писала «Фонтанка».
 

Найрозлогіше про Мільчакова та його садистів-головорізів писало інтернет-видання «Букви». У матеріалі, опублікованому всередині липня 2015 року, подано багато фактажу про діяння ДШРГ «Русіч». Група стала відомою після боїв влітку 2014 року під селищем Металіст біля міста Щастя. Тоді російським нацистам удалося під час зіткнень з українським добровольчим підрозділом «Айдар» знищити відому штурмову групу «Гризлі» та «Термінатора», які без підтримки відступали з-під Луганська. Українські підрозділи тоді під час відступу залишали блок-пости. Група Мільчакова зайняла порожній блокпост, і  «айдарівці» наблизилася до буцімто українського блокпосту, відкрила по них вогонь упритул.

За інформацією «Букв», про ДШРГ «Русіч» не говорять у контексті воєнних подвигів – вони більше виконували роль пропагандистських «героїв». Хоча за Мільчаковим тягнеться шлейф садиста не лише над тваринами, але і людьми.

«Мільчаков – любитель викладати фото вбитих українців у соціальні мережі. Часто як сарказм у відповідь на закиди української сторони у жорстокості чи воєнних злочинах, - «Букви». - Жорстоке ставлення Мільчакова до тварин теж має раціональне пояснення. І стосується воно насамперед його нацистських поглядів, які він не приховує досі, воюючи офіційно на боці «антифашистів, що борються з фашистською хунтою». По-перше, нацизм має на увазі якусь соціальну елітарність не лише за кольором шкіри або причетності до культурної групи, а й до соціального стану кожного окремого індивіда суспільства. Нацистське поняття «унтерменш» має на увазі саме дно соціальної піраміди, яке дає право сильнішим, що виявилися вище «унтерів», на їхнє фізичне знищення. Але якщо вбивати бомжів усе ж таки не з руки, то можна займатися «очищенням вулиць» від інших «паразитів», таких як, наприклад, бездомні тварини, зокрема дворові собаки. Загалом – «біоцентризм».

По-друге, антиподи нацистів – антифашисти, у своїй масі часто стають вегетаріанцями та переймаються ідеями допомоги та захисту бездомних тварин, що часто висміюється нацистами, підводячи під це чітку ідеологію соціальної, або біологічної («біоцентристської») нерівності.

Вбивство бездомного собаки, в уявленні нациста Мільчакова - це очищення вулиць «від бруду», символічна заміна вбивства бомжів, а також виклик поглядам антифашистів, яким він показує своє ставлення до допомоги слабким і беззахисним у принципі. Хоча, може, це просто банальне відрізання голови собаки – хто знає?!».

Видання також згадує матеріал про Мільчакова у російській газеті «Комсомольська правда». Про свого садиста росіяни написали після появи фотографій із розчленуванням руками Мільчакова собаки.

На той час редакція «КП» ще не знала «про майбутню військову славу» ДШРГ «Русіч», тому сміливо критикувала симпатії Мільчакова до Адольфа Гітлера і причетність до фанатського середовища пітерського футбольного клубу «Зєніт» - спонсором якого є «Газпром».

До появи на Донбасі в липні 2014 року Мільчаков вивчав діяльність диверсійних загонів у складі відомої «псковської дивізії».

А сам підрозділу ДШРГ «Русіч» хоч і не має офіційного і професійного статусу, укомплектовували членами спецпідрозділу «Гром», що є складовою частиною федеральної служби російської федерації з контролю за обігом наркотиків. Цікаво, що «Гром», згідно з міжнародними договорами росії в рамках BRICS (Brazil, russia, India, China, South Africa), можна застосовувати у військових операціях за межами росії для захисту батьківщини від зовнішньої військової загрози (тероризм, екстремізм чи сепаратизм).

«Букви» пишуть, що в «Русіч» вступили два бійці «Грома» брати Константін і і Боріс Воєводіни – російські націоналісти та вихідці зі Санкт-Пєтєрбурґа. А сам підрозділ «Русіч» має репутацію прихильників нацистської ідеології зі символікою у вигляді солярних символів, використання рун. Таке собі «ненав'язливе посилання на любов того нацистського антуражу, в якому вони найбільш затребувані».

Підтвердження про взаємозв’язок путінської росії, ватажків утворених москвою «лнр-днр» і «Русічем» подало й інтернет видання «Цензор.Нет».

У жовтні 2015 року у його матеріалі йшлося про табори з підготовки бойовиків зі створених кремлем «республік» Донбасу». Терористи «лнр-днр» тренувалися самі та навчали воювати підлітків шкільного віку.

«Навчання проходять із застосуванням стрілецької зброї, при цьому як інструктори у військових таборах працюють відомі військові злочинці та російські неонацисти, винні у тортурах та вбивствах українських військовополонених, - писав «Цензор.Нет». - Фоторепортажі та відео з військових таборів публікують у мережі самі бойовики. Діють військові табори у Підмосков'ї під заступництвом одного з організаторів війни на Донбасі, колишнього ватажка «ДНР» Олександра Бородая (на фото посередині)».

Організацією військових зборів займалося угруповання E.N.O.T. corp («Корпорація ЕНОТ»). Під виглядом волонтерської організації ця приватна російська військова компанія брала участь у війні проти Збройних сил України на Донбасі. Весною 2015 року «єноти» зачищали на Луганщині козачі банди отамана Козіцина, які тоді боролися за владу з угрупуванням «лнр» Ігоря Плотницького.

Інструкторами у військових таборах Підмосков’я були терористи з банди ДШРГ «Русіч». Нацисти з путінського «ґорада на Нєвє» жорстоко катували українських військовополонених, а фотографії понівечених трупів публікували у соцмережах.

«Серед інструкторів у таборі бойовиків були присутні відомі російські неонацисти Алєксєй Мільчаков та Ян Петровскій з ДШРГ «Русіч», які прославилися після того, як у день підписання першого перемир'я в Мінську, 5 вересня 2014 року, розстріляли зі засідки автоколону «Айдара» та фотографувалися на тлі спотворених трупів українських добровольців», - писало видання.

Мільчаков не лише фотографувався, а й відрізав пораненим «айдарівцям» вуха та вирізав на щоках так званий «сонцеворот» - емблему «Русіч». Знимки звірств російський терорист викладав на своїй сторінці у соцмережі.

Скабєво-соловйово-кісєльовське тріо пропагандистів навряд чи розповідатиме у своїх Zомбошоу про рашистських нацистів, живодерів і головорізів. Їм простіше повторювати ідіотичні мантри про «денацифікацію» України та погрожувати цивілізованому світу щодня ядерними атаками. Їхня істерія сягає піку. Далі одне із двох: або відповідати за свої дії і закінчити, як пропагандисти гітлерівської Німеччини, або з радіоактивним попелом – у пекло…

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: