Європейські медіа поширюють пропаганду путіна

НОВИНИ 23.05.2022 Коментарі 0

Попри заборону мовлення російських медіа Sputnik і RT/Russia Today на території Європейського Союзу від початку березня, кремлівська пропаганда продовжує лізти з усіх щілин. Ні, в ЄС не відновили поширення їх роботи – просто російські наративи взялися озвучувати телеканали та медіа європейських країн.

Що відбувається в інформаційному просторі Європи можна побачити у дописі журналіста Віталія Сича. На своїй сторінці у FB він розповів про подачу новини про захоплений і знищений російською армією Маріуполь, який на телеканалі France24 English «звільненням».

«У сюжеті про Маріуполь ведучий знову і знову починає текст словами Mariupol has been totally liberated, announces Russian defense ministry. Тобто Маріуполь повністю звільнений, доповідає міністерство оборони РФ. І все, навіть української точки зору немає.

Що це за лайно? Від кого звільнений? Від його жителів? І взагалі-то він зруйнований і окупований, а не звільнений. Бо це ж українське місто. Цей ведучий взагалі не знає географії?» - пише Віталій Сич.

Автор допису також висловлює подив, що європейські медіа дотепер не з’ясували для себе, що від росії і її представників можна почути суцільну брехню.

«Я вважав, що канал Russia Today зупинив мовлення у Європі, а видається, він просто мігрував на France24. Не думав, що після такої кількості брехні від російських чиновників протягом півроку хтось ще взагалі цитує їх і видає це як беззаперечний факт, навіть без позиції іншої сторони. Хоча мені здається, що росіяни вже довели, більшість того, що вони говорять, це навіть не брехня, а патологічна маячня», - вважає журналіст.

Віталій Сич також запропонував українцям повідомити французький телеканал про те, що «Маріуполь був не звільнений, а окупований, і видавати заяви міністерства оборони рф за факт - це принизливо навіть для самого телеканалу».

Він також повідомив послу Франції в Україні Етьєну де Понсену про неприпустиму подачу телеканалом у такій формі інформації про війну в Україні. Дипломат відповів і пообіцяв «переслати це на France24».

«Сподіваюся, що там такої ахінеї більше нести не будуть. Але я вражений. Моєї нервової системи не вистачить, аби далі дивитися цей канал», - резюмував Віталій Сич.

Під цим дописом українці, які мешкають у Європі, у коментарях доповнили картину про подачу інформації не лише у Франції, але й інших країнах. Зокрема, Італії. В останній, до слова, батьківщині фашизму, рашистська пропаганда почувається дуже зручно.

«В Італії жахлива ситуація, медіа переповнені російською пропагандою», - пише Алла Грасселлі.

Її доповнює Ella Vasylevska: «У мене мама живе в Італії, каже, що роспропаганда з початку війни там: цитують російських чиновників, обговорюють у ток-шоу. І це постійно. Без української точки зору взагалі(((. Що робити, коли ця русня десятиліття агентуру свою вирощувала в Італії, Німеччині, Франції».

Ірина Загорна на це відповіла, що українців іноді запрошують на такі програми, але виходить постійна сварка.

«Наші намагаються донести правду до ватних гостей з раші, але все марно. Я перестала дивитись італійське телебачення, тільки окремих журналістів читаю», - дописала українка.

Іноді суперечки на телебаченні сягають апогею і переходять до фізичного протистояння. Як це сталося днями на телеканалі TGCOM24 у прямому ефірі між критиком-мистецтвознавцем Вітторіо Згарбі та журналістом-фрілансером Джамп'єро Муґіні.

 

Обидвох запросили як експертів на шоу Мауріціо Костанцо щодо санкцій проти представників російської культури в Італії. Згарбі стверджував, що санкції проти діячів російської культури, в тому числі тих, хто підтримує війну росії проти України, нагадують форму фашизму з боку країн Заходу. Журналіст Муґіні не погодився. Словесна перепалка завершилася тим, що на вигляд старший і скромніший у габаритах представник медіа підвівся і штовхнув «захисника російських митців» - Згарбі упав, підвівся і почав викрикувати «фашист» і нецензурні слова. Його опонент теж не мовчав.

Відео скандалу, що стався на початку травня, можна переглянути на YouTube.

Повертаючись до коментарів українців, які дивляться європейське телебачення, то висновки можна зробити невтішні. Телеканал France24, за словами Олени Ремовської (Olena Removska), робив «приблизно такий самий сюжет про Волноваху.

«Записували коментарі дітей, які навчаються в окупації  і розказували, як діти переходять у навчанні на російську мову і вчать російські «патріотичні» пісні. Це було перед 9-им травня», - повідомила дописувачка.

Валентина Аксьонова (Valentyna Aksionova) підтверджує, що «France24 систематично з 2014-го просуває російський наратив».

Іван Храпак (Ivan Khrapak) пише, що уважно стежить за французькими медіа і «там немає розуміння ситуації, також активно працює агентура та боти (російські – ЗІФ). «Можливо, - припускає українець, (українське – ЗІФ) посольство недопрацьовує».

Деякі італійські телеканали опускаються до рівня рашистського телебачення, запрошуючи пропагандистів з росії. Андрій Заїка (Andriy Zayika) повідомив, що «на італійському ТБ повноцінно беруть участь у програмах «журналісти» телеканалу «Звєзда», який належить міноборони Росії».

Його слова підтверджує і Ліля Бабінець (Liliia Babinets). На її думку, таким чином медіа «собі рейтинги підіймають, а ті журношлюшки з Донецька - гроші заробляють... гидко дивитись і слухати...»

В унісон із коментаторами пише Ірина Загорна:

«На жаль і в Італії таке постійно, запрошують на канали пропутінських «журналістів» - як російських, так і італійських, і вони таке ж саме несуть. Останнє відео, що мені запам’яталось недавно, де один італієць вів ефір з Донецька та казав, що там усе добре і спокійно. Я дотепер шокована».

Не краща ситуація з подачею інформації про війну росії проти України і в інших європейських країнах. Ось лише деякі повідомлення.

Alexander Scherba: «Австрійська преса пише «Путін переміг у Маріуполі»… Декому дуже кортить, щоби він нарешті почав перемагати».

Lyudmila Kovalchuk6 «А Іспанія. Там підлітки обожнюють Путіна і б'ють українців за будь-який символ - прапорець, значок. Дівчину з України збираються судити за те, що вона стала з українським прапором серед колорадів на 8-ме травня. Поліція схопила її і потягнула до відділку. Зараз їй загрожує суд за побиття поліцейського».

Лія Етвеш: «В Угорщині теж така дурня по ТБ».

Svitlana Dimova: «На жаль, в Болгарії основні канали так само подають думку росії, якою би безглуздою вона не була». 

Мусимо констатувати, що у ЄС, США й інших країнах сформовані пули у середовищах бізнесменів, журналістів, аналітиків і політиків, які працюють в інтересах кремля. Серед них навіть президенти і прем’єр-міністри, канцлери та міністри. Екс-президент і бізнесмен Дональд Трамп, екс-канцлери Німеччини Герхард Шредер та Ангела Меркель. Любителя телефонних розмов із кремлівським карликом Еммануеля Макрона теж підозрюють у залежності від москви. Є версія, що російські спецслужби тримають його на гачку за допомогою компромату.

Для досягнення мети у кремлі використовують будь-які способи та засоби: від отруєння «новічком» до шантажу ядерними боєголовками. Але настав час позбутися страху, забути про матеріальні вигоди та комфорт, припинити пошуки компромісів. Усі зусилля потрібно спрямувати проти абсолютного зла, виплеканого путінізмом.  

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: