Чому лукашенко схвалює затримання Дурова у Франції

НОВИНИ 28.08.2024 Коментарі 0

Лукашенко посадив у калюжу своїх пропагандистів, які брали активну участь у російському русі «Свободу Дурову». А тепер будуть змушені переосмислювати своє ставлення до Telegram і його розробника Павла Дурова.

Про це написав у своєму ТГ-каналі політичний аналітик та історик Олександр Фрідман.

За його словами, позитивна реакція лукашенка на затримання росіянина, який має декілька громадянств, типовий випадок і наочний приклад того, як потрібно сприймати потоки свідомості білоруського диктатора:

1) Із 2020 року в Лукашенка люта ненависть до платформи. І вона не минає, хоча владі своїми репресивними методами і вдалося завдати серйозного удару по демократичному сегменту Білоруського Телеграма.

2) Лукашенко посадив у калюжу своїх власних пропагандистів, які брали активну участь у російському русі «Свободу Дурову», а тепер змушені переосмислювати своє ставлення до Telegram і Дурова.

3) Якщо піде «нормалізація Telegram», слід очікувати (з високою ймовірністю) і видалення кремлівських ресурсів. Не залишиться і осторонь і білоруська держпропаганда на кшталт Пула Першого (ТГ-канал, що висвітлює діяльність лукашенка, - ред.). «Союзна держава» втратить важливий пропагандистський інструмент.

Офіційному Мінську логічніше було би вимагати звільнення Дурова, але емоції «першого» (а, можливо, певною мірою і прагнення сподобатися Макрону) традиційно беруть гору.

У понеділок, 27 серпня, лукашенко брав участь у республіканській педагогічній раді (на скріншоті відео) і заявив: «Я їх (владу Франції, - ред.) не засуджую. Вони правильно роблять. Дуров, не Дуров… Винен – іди відповідай. Тільки до нас навіщо висувати претензії, коли ми починаємо себе захищати такими ж методами, як вони?».

Нагадаємо, Дурова (на фото внизу), який має французьке громадянство, затримали 24 серпня в аеропорту Ле-Бурже неподалік Парижа. Причиною стала буцім відмова платформи співпрацювати із правоохоронними органами Франції щодо розслідування злочинів, вчинених з використанням Телеграм.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: