Французька поліція затримала власника Telegramа Павла Дурова: на болотах завили 

НОВИНИ 25.08.2024 Коментарі 0

Павла Дурова, засновника компанії Telegram, у суботу ввечері, 24 серпня, затримали у французькому аеропорту Ле Бурже, що неподалік Парижа.  До Франції він прибув своїм приватним літаком: 39-річний франко-росіянин прилетів з Азербайджану. З ним були дівчина й охоронці. 

Про затримання повідомили французькі ЗМІ, зокрема, телеканал TF1.

У Франції Дурова внесли до списку розшукуваних осіб (Fichier des Personnes Recherchées, FPR), а також виписали ордер на його розшук, виданий на основі попереднього розслідування.

Повідомляють, що причиною для ресивних дій проти Дурова стало те, що він відмовляється співпрацювати із правоохоронними органами, а також належно модерувати мережу. При цьому інструменти, які пропонує Telegram, роблять Дурова «співучасником торгівлі наркотиками, дитячих злочинів та шахрайства».

«Telegram – це вулик кримінального контенту. Наразі ця платформа пребуває у полі нашого зору через незаконну трансляцію матчів Першої ліги. Також з  огляду на те, що всі повідомлення тут шифрують,  багато облікових записів має організована злочинність. Окрім тероризму, Telegram використовують для обміну дитячим порно. Протягом багатьох років Telegram став платформою №1 для організованої злочинності», - заявив один із прпавоохоронців.

«Павло Дуров опиниться у слідчому ізоляторі, це точно», - коментує слідчий для TF1. «На своїй платформі він дозволив вчинити незліченну кількість правопорушень і злочинів, щодо яких він не зробив нічого, щоб пом’якшити їх чи співпрацювати». 

Його досудове ув'язнення після висунення звинувачення фактично не викликає жодних сумнівів. Воднораз мільярдер Павло Дуров має значні можливості для втечі. 

Ордер на обшук діяв тільки за умови, що Павло Дуров перебуває на території Франції. «Він помилився сьогодні ввечері. Ми не знаємо, чому... », - передає TF1 з посиланням на джерело, близьке до розслідування. Знаючи, що він персона нон ґрата у Франції, Павло Дуров мав звичку їздити в Емірати, країни колишнього СРСР, Південну Америку... Він дуже мало подорожував Європою і уникав країн, де Telegram був під спостереженням.

Також ЗМІ повідомляють, що російське посольство у Франції «одразу ж" після арешту Дурова «вжило необхідних кроків щодо з'ясування ситуації", про що 25 серпя повідомила держагенція ТАСС із посиланням на міністерство закордонних справ рф.

«Французькі спецслужби вимагатимуть доступ до листування кримінальних структур в Telegramі, стверджують медіа. Російські окупанти дуже нервують.За їхніми словами, Telegram основний чат для комунікацій серед росіян на фронті», - прокоментував журналіст Андрій Цаплієнко.  

Павлові Дурову загрожує до 20 років ув'язнення. Також повідомляють, що Telegram має план на випадок арешту засновника – це стверджують близькі до нього співрозмовники. У чому саме полягає цей план, невідомо, проте уточнюють, що компанія поки що зможе продовжити існувати і виконувати свої завдання.

Нагадаємо, що Павло Дуров і його брат Микола запустили сервіс  Telegram у 2013 році. У ньому всі повідомлення цілком шифрують. Головний офіс компанії розміщений у Дубаї. Свого часу Павло Дуров розповів ЗМІ, що ідея створити Telegram у нього виникнула тоді, коли російська влада намагалася схилити його до співпраці після того, як він зареєстрував мережу "ВКонтакте". Згодом, як відомо, Павло Дуров продав цю мережу, а 2014 року виїхав з росії.  

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: