Рашисти «викрили канал постачання» біоматеріалів з України через Молдову до США

НОВИНИ 28.08.2024 Коментарі 0

Рашапропагандисти розтрубили світові чергову «сенсацію»: нібито з України через Молдову та Румунію вивозяться зразки біоматеріалів до США. Це - чергова серія улюбленої казки рашистів про біологічну зброю, якою американці збираються вибірково вражати різні етнічні групи. І московитів, звісно, передусім.

Оповідачем традиційно виступив відомий байкар, цілий так званий начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту ігорь кірілов. Цей фантазер у чині генерал-лейтенанта заявив, що Молдову і Румунію у свої логістичні схеми Штати почали включати для того, аби «відвести підозри від своїх органів влади» та приховати кінцевого отримувача.

Також кірілов намалював якийсь ланцюжок поставок та зазначив фірми-учасниці. І заявив, що у них є дані щодо контрактів однієї з компаній (Q2 Solution – «дочки» одного з крупних постачальників Пентагону) в рамках програм управління зі зниження загрози міноборони США більш як на 22 млн доларів. А молдовські фірми, задіяні у постачанні, нібито належать... президентці Молдови Майї Санду.

Усе це лягає в контекст великої кампанії рашапропагандистів про те, як на Україні нібито працювала мережа американських біолабораторій, які відбирали зразки крові в українських військових і вивозили їх на початку повномасштабного вторгнення разом із небезпечними патогенами та ін. Цей мегафейк рашисти час від часу витягають на інформаційне поле і розповідають якісь нові подробиці. Навіть попри те, що їхній байки уже неодноразово спростовували.

Цього разу байку московитів спростовували з Кишинева. Молдовське Міністерство закордонних справ назвало поширену російськими пропагандистами інформацію «чистою вигадкою». Як зазначили у відомстві, це повідомлення продовжує серію фейків, за допомогою яких російська пропаганда намагається просунути ідею, що Україна в перспективі може використовувати біологічні речовини.

«Ми рішуче заявляємо: це фейки, покликані створити плутанину і двозначність з метою дискредитації молдовської влади і європейського шляху нашої країни», – підкреслили у МЗС Молдови. І запевнили, що їхня країна суворо дотримується всіх міжнародних норм проти поширення біологічної зброї.

Скоріш за все, рашисти учергове проігнорують спростування їхніх казочок, і через якийсь час знову повернуться до улюбленого фейку про біологічну протимоскальську зброю.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: