Британці вибирають новий парламент

НОВИНИ 04.07.2024 Коментарі 0

Британці вперше із грудня 2019 року голосують за депутатів парламенту, з яких партія (або коаліція) більшості обере новий уряд та прем'єр-міністра. Виборчі дільниці відкрилися о 7-ій ранку і закриються о 22:00 за місцевим часом, який на годину відстає від європейського.

Про цет пише ВВС.

Значна частина виборців уже проголосувала поштою. Інші прийдуть на дільниці, де їм вперше на загальних виборах доведеться подати посвідчення особи. Правило запровадили минулого року, але набір документів украй широкий – від паспортів (хоч би й прострочених) до проїзного для автобуса для пенсіонерів.

У парламенті 650 місць, для простої більшості потрібно 326. У перегонах беруть участь дві основні британські партії: консерватори, котрі сьогодні правлять, та королівська опозиція від імені лейбористів. Їм намагаються скласти конкуренцію ліберал-демократи, зелені, ультраправі з Reform UK та кілька регіональних партій – Шотландії, Уельсу та Північної Ірландії.

У Британії вперше за 14 років може змінитись влада. Чим обернуться вибори для України та Європи?

Отже, підрахунок голосів розпочнеться одразу після закриття виборчих дільниць. Тоді ж буде оприлюднено підсумки екзитполів.

Перші результати з'являться вже за годину, і більшість округів оголосять переможця приблизно до 9 ранку п'ятниці. Як очікують експерти, загальна картина складеться вже до середини ночі.

Фото – прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак та його дружина Акшата Мерті виходять з виборчої дільниці, 4 липня 2024 року/REUTERS/Temilade Adelaja

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: