Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду посла у Великій Британії

НОВИНИ 07.03.2024 Коментарі 0

Президент України погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

Зокрема, пресслужба МЗС України повідомила: "У четвер, 7 березня 2024 року, Президент України погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. Міністерство закордонних справ України спрямувало британській стороні відповідний запит на агреман".

Нагадаємо, 8 лютого Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ. На цю посаду було призначено генерал-полковника Олександра Сирського. 

Серед причин звільнення найчастіше називались дві: перша - різні погляди на ситуацію на фронті і подальший перебіг війни, Зеленський тримається оптимістичного погляду, Залужний називає ситуацію на фронті патовою; друга - ревність Зеленського до високого політичного рейтингу Залужного, який з такої позиції у майбутньому може виступити у ролі кандидата на президента України.  

Донедавна послом України у Великобританії був Вадим Пристайко. Його звільнили торік у липні після того, як він критично оцінив коментар Зеленського на адресу тоді чинного  міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса - той сказав, що очікує від України більшої вдячності на адресу союзників. "Можемо зранку прокидатися і дякувати міністру особисто", - відповів тоді Зеленський, а Пристайко назвав таку реакцію "нездоровим сарказмом".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: